Εδώ και αρκετό καιρό, η καλλιτέχνης σχεδιάζει ρούχα, τα οποία μετά ζωγραφίζει σαν να ήταν οι καμβάδες της.
Ζωγραφίζοντας έργα τέχνης πάνω σε ρούχα
Γυναίκα
24/09/2014 | 22:05

Επιμέλεια ρεπορτάζ: Κατερίνα Φωκά

Η Κεφαλονίτισα καλλιτέχνις, πήρε πτυχίο Βιολογίας από το πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα σπούδασε Αγγλικά, Γαλλικά , Ισπανικά , σχέδιο, ζωγραφική και κεραμική.ζωγραφίζει από πολύ μικρή και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στο Ηράκλειο Κρήτης όπου διαμένει καθώς και στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.
Έχει γράψει, εικονογραφήσει και εκδώσει ένα βιβλίο με τίτλο ” Μαθήματα Βιολογίας “, το οποίο βραβεύτηκε σε διεθνή διαγωνισμό στο CERN, για την καινοτόμο προσέγγιση του μαθήματος.Επίσης διατηρεί εργαστήρι παιδικής ζωγραφικής.
Εδώ και αρκετό καιρό, η καλλιτέχνης σχεδιάζει ρούχα, τα οποία μετά ζωγραφίζει σαν να ήταν οι καμβάδες της.
Βρεθήκαμε με την Τάνια Χριστοφοράτου και μας μίλησε για το τρέχον εικαστικό έργο της.

tania
” Πιστεύω ότι η τέχνη θα πρέπει να βρίσκεται κοντά στην καθημερινή ζωή και να είναι εύκολα προσβάσιμη από όλους.Οι πίνακες που βρίσκονται κρεμασμένοι στους τοίχους των μουσείων εκπέμπουν ένα αίσθημα μοναξιάς και με κάνουν να λυπάμαι.Ένας πίνακας ζωγραφικής θα πρέπει να είναι ένα ακόμη παράθυρο στον τοίχο κάποιου που τον αγάπησε.Θα ήθελα να χρησιμοποιώ την δημιουργικότητα και την φαντασία μου έτσι ώστε να επηρεάζω τον τρόπο αντίληψης των άλλων καθώς και τα συναισθήματα τους.Γι’ αυτό θα ήθελα να μπορώ να σχεδιάζω και να δημιουργώ έργα τέχνης που να μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους κατόχους τους μέρα την μέρα. Να μπορούν να γερνάνε σιγά-σιγά μαζί τους.Οι κάτοχοι να είναι και αυτοί συνδημιουργοί , ντύνοντας τα έργα τέχνης με την προσωπική τους ιστορία.
Το τρέχον εικαστικό μου έργο αφορά την δημιουργία τέχνης που φοριέται.σχεδιάζω ρούχα, τα οποία μετά ζωγραφίζω σαν να ήταν οι καμβάδες μου, έχοντας όμως στον νου μου, όχι τον θεατή ,αλλά τον συνδημιουργό, το σώμα που θα το φορέσει, την κίνηση, το σχήμα, τον όγκο , την αναπνοή του, την θέληση του για ζωή. ”

tania tania2 tania3 tania4
Πηγή: kefalonizw.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer