Με σεβασμό στους Επτανήσιους Αγωνιστές η Αδελφότητα τίμησε την Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου παρουσιάζοντας το ιστορικό αφιέρωμα «ΙΟΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ»
Η Αδελφότητα Πειραιά τίμησε την Ένωση των Επτανήσων
Κοινωνία
28/05/2015 | 09:16

Με σεβασμό στους Επτανήσιους Αγωνιστές η Αδελφότητα τίμησε την Επέτειο της Ένωσης της Επτανήσου παρουσιάζοντας το ιστορικό αφιέρωμα «ΙΟΝΙΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου, στον Πειραιά.

Στο χαιρετισμό της η Πρόεδρος κ. Νεοφύτου, τόνισε την προσφορά των Επτανησίων με τον πολιτισμό και τις ιδέες τους στην Ελλάδα που προσπαθούσε να βρει τον βηματισμό της, ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς. Στην αναφορά της στους ιστορικούς και πατριωτικούς σκοπούς που υπηρετεί ο Σύλλογός μας, κάλεσε όλους τους Κεφαλλονίτες και Ιθακησίους να τον στηρίξουν στην δύσκολη πορεία που διέρχεται. Η οικονομική του αφαίμαξη από την υπερφορολόγηση της πολιτείας, είπε, συρρικνώνει τους πόρους του και οδηγεί σε μαρασμό τον πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος που παρουσίασε η Έφορος της Αδελφότητας, Δήμητρα Βαλλιανάτου, παρουσιάστηκε η ιστορία των νησιών μας από τον 2ο π.Χ. αιώνα έως την Ένωση το 1864 καθώς και οι αγώνες τους μέχρι να κατακτήσουν την ελευθερία. Τα κείμενα της εκδήλωσης επιμελήθηκε η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αδελφότητας Μαριολένη Νεοφύτου-Ζαφειράτου. Απαγγέλθηκαν έργα μεγάλων Επτανήσιων ποιητών από τις Παναγιώτα Τσετσέκου και Ελευθερία Χρονοπούλου, ενώ η προβολή του ιστορικού φωτογραφικού υλικού έγινε από τη Χρύσα Κοκκόση, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Αδελφότητας. Τα ψηφίσματα της 9ης και 13ης Ιονίου Βουλής διάβασε ο ηθοποιός Γιώργος Κακής- Κωνσταντινάτος.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το χορωδιακό σύνολο του συμπατριώτη μας μαέστρου, Παναγή Μπαρμπάτη, με τους χορωδούς Λεωνίδα Αντύπα, Γρηγόρη Ιωαννίδη, Γεράσιμο Κουμάτο, Νίκο Μηνιάτη και Τάκη Ρούσσο.

Τους συνόδευσαν οι μουσικοί: Στο μαντολίνο οι: Ματούλα Φιοράτου, Βασίλης Ζαφειράτος, Σπυριδούλα Τσετσέκου, Κώστας Πανταζάτος, Τάσος Ρουμαντζάς και Νίκος Γρηγοράτος. Στην κιθάρα οι: Αλέξανδρος Ζέρβας και Βασίλης Πανταζάτος. Ερμήνευσαν αντιστασιακά επτανησιακά τραγούδια, αριέττες και καντάδες, υπό τη μουσική Διεύθυνση του μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συντοπίτικων Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος συμπατριωτών μας. Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο πρ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού, κ. Αλιβιζάτος, η Αντιδήμαρχος Πειραιά, κα Χαρβαλάκου, η Πρόεδρος του Β’ Διαμερίσματος Πειραιά, κα Αθανασίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αντυπάτων, κ. Βανδώρος, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κομιτάτων, κα Παπαθεοδωράτου, ο πρ. Πρόεδρος της Αδελφότητας, κ. Κουγιανός, η Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου, κα Ταβιανάτου, εκ μέρους της λογοτεχνικής κοινότητας η κα Βλησμά, ο κ. Τσάσης και η κα Κατεβάτη, ο Σκηνοθέτης, κ. Κακής- Κωνσταντινάτος, η Πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας της Ισότητας & των Δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ», ο Εκπρόσωπος της Εφημερίδας «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ», κ. Καραμπερόπουλος. Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος της Ο.Κ.Ι.Σ., κ. Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος Απανταχού Καμιναράδων, κ. Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος Απανταχού Δειλινάδων, κ. Κουνάδης, η Πρόεδρος Συλλόγου Πυλαρέων, κα Μουστάκη, ο Πρόεδρος Συλλόγου Φαρσινών, κ. Βουτσινάς, η Αντιπρόεδρος Συλλόγου Κηφισιάς, κα Λάσκαρη, η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου «Οι Φίλοι των Επτανήσων» & Ένωσης Κεφαλλήνων Χαλανδρίου, κα Ματσούκη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυκλαδίτικων Νησιών, κ. Συρίγος, ο Πρόεδρος Συλλόγου Κεφαλλήνων Π. Φαλήρου, κ. Μαρκαντωνάτος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πουλάτων, κ. Μαζαράκης και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κομιτάτων, κ. Μιχελής. Τους προσκεκλημένους καλοσώρισε ο Γενικός Γραμματέας της Αδελφότητας, Νέστορας Παπαθεοδωράτος.

Στις εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Κεφαλονιά, στις 21 Μαΐου για τον εορτασμό της Επετείου της Ένωσης των Επτανήσων, συμμετείχε και η Αδελφότητα εκπροσωπούμενη από την Αντιπρόεδρο του Δ.Σ., κα Στέλλα Βουτσινά.

Η Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά   παρέστη στη δοξολογία στη Μητρόπολη Αργοστολίου, στην παρέλαση, στην  επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο μνημείο των Ριζοσπαστών και  κατέθεσε στεφάνι, αποδίδοντας φόρο τιμής στους Αγωνιστές της Ελευθερίας και της Ένωσης.

Στους Ριζοσπάστες

Του χρόνου η αχλή δε σας σκεπάζει

ολόρτοι και παρόντες νύχτα – μέρα,

στης Ένωσης τον λεύτερο αγέρα

σας χαιρετά ασπρογάλανο πανί

Του Ιονίου η αύρα αναγαλλιάζει

χαϊδεύοντας το ιερό σας χώμα,

μα πόσοι αγώνες καρτερούν ακόμα

το όραμά σας σάρκα να γενεί

Ρίτα Τσιντίλη-Βλησμά

Για το Δ.Σ.

Χρύσα Κοκκόση

Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

adelfothta peiraia (1) adelfothta peiraia (3) adelfothta peiraia (4) adelfothta peiraia (5) adelfothta peiraia (6) adelfothta peiraia (7) adelfothta peiraia (8) adelfothta peiraia (9) adelfothta peiraia (10) adelfothta peiraia (11) adelfothta peiraia (12) adelfothta peiraia (13) ADELFOTITA KEF

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer