Την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει συγκέντρωση των φορέων του τουρισμού πήρε ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Χρήστος Καμπανός.
“Η ισχύς εν τη ενώσει” για τον τουρισμό
Πρωτοσέλιδα
23/04/2015 | 14:04

Ρεπορτάζ: Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει συγκέντρωση των φορέων και των επαγγελματιών του τουρισμού εν όψει της επικείμενης έναρξης της τουριστικής σεζόν πήρε ο Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών και Συναφών Επαγγελμάτων “Ο Αρκείσιος”, Χρήστος Καμπανός. Η συνάντηση αυτή έγινε στο χώρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου και μπορεί στο κάλεσμα που έγινε να μην υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από τους συλλόγους που είχαν προσκληθεί, ωστόσο, λήφθηκαν χρήσιμα συμπεράσματα που αναμένεται να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις στην επόμενη συνάντηση που προγραμματίστηκε για τον επόμενο μήνα. sunanthsh_tourismos
Το παρών από τις αρχές του νησιού έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος ενώ παρευρέθηκαν ακόμα μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων, Κατερίνα Ατσάρου, ο Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Κώστας Γρηγορόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου “Η Κράνη”, Ιάκωβος Νιφοράτος και ο Κώστας Πρέντζας ως μέλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ, Σταύρος Τραυλός, ο τ. Προιστάμενος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, Αγης Κονιδάρης καθώς και άλλα μέλη του “Αρκείσιου”. Αρνητική εντύπωση, πάντως, προκάλεσε η απουσία του ίδιου του Εμπορικού Επιμελητηρίου, κάτι που σχολιάστηκε από τους παρευρισκόμενους ενώ δεν παρευρέθηκαν ακόμη αν και είχαν προσκληθεί εκπρόσωποι από τα σωματεία των ΤΑΧΙ και των ΚΤΕΛ. sunanthsh_tourismos (2)
Στις περίπου δύο ώρες που διήρκεσε η συνάντηση, υπήρξε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τουριστικό προίόν του νησιού μας και εκφράστηκε η ανάγκη να μεριμνήσουν όλοι, ο καθένας από τον κλάδο του, έτσι ώστε να το αναβαθμίσουμε, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και στην αξιοποίηση των προιόντων που παράγει η Κεφαλονιά (λάδι, τυρί, κρασί κ.α.). sunanthsh_tourismos (3)
Η πρόταση που κατατέθηκε από τον κ. Καμπανό είναι με τη βοήθεια του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων να δημιουργηθεί ένα ερωτηματολόγιο που θα συμπληρώνεται από τους τουρίστες στο αεροδρόμιο και στο χώρο υποδοχής των κρουαζιεροπλοίων έτσι ώστε να καταθέτουν τις απόψεις τους για τις υπηρεσίες που συνάντησαν στο νησί μας στους τομείς της διαμονής, της εστίασης και της συγκοινωνίας. Από τις απαντήσεις αυτές θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τα επίπεδα του τουριστικού προϊόντος της Κεφαλονιάς έτσι ώστε στις επόμενες τουριστικές περιόδους να είμαστε βελτιωμένοι και να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος. sunanthsh_tourismos (11)
Στις δηλώσεις που έκανε ο Χρήστος Καμπανός μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ανέφερε: “Η συνάντηση αυτή πιστεύω ότι στέφθηκε με επιτυχία, φάνηκε ότι ο κόσμος έχει ανάγκη από τέτοιες συναντήσεις γιατί είμαστε εμείς που έχουμε την άμεση επαφή με τον τουρισμό. Τον επόμενο μήνα έχουμε ακόμη μια συνάντηση με συγκεκριμένες προτάσεις που θα κατεβάσει ο κάθε φορέας και το κάθε σωματείο και ελπίζουμε να προχωρήσουμε ενωμένοι σε κάποια καινούρια πεδία γιατί αυτή είναι η ουσία που λείπει από μας στην Κεφαλονιά. Εμείς κάναμε μια πρόταση να δημιουργηθεί ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο θα μοιραστεί στους τουρίστες ώστε τον Οκτώβριο να έχουμε κάποια συμπεράσματα αξιολόγησης στα καταστήματα, στα καταλύματα και στη συγκοινωνία – ίσως και στο εμπόριο – για να ξέρουμε πού βαδίζουμε μέσα από τις απαντήσεις που θα δοθούν. Αυτό από το οποίο υποφέρει η Κεφαλονιά είναι η μικρή της σεζόν και η έλλειψη προσανατολισμού σε ποιον τουρίστα απευθυνόμαστε. Αρα είμαστε ανοικτοί σε όλες τις προτάσεις”. kampanos

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ απο την συνάντηση.
sunanthsh_tourismos (4)

sunanthsh_tourismos (6)

sunanthsh_tourismos (8)

sunanthsh_tourismos (9)

sunanthsh_tourismos (10)

sunanthsh_tourismos (12)

sunanthsh_tourismos (13)

sunanthsh_tourismos (14)

sunanthsh_tourismos (15)

sunanthsh_tourismos (16)

sunanthsh_tourismos (17)

sunanthsh_tourismos (18)

sunanthsh_tourismos (19)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer