Οι Εταιρείες εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους από τις υποδομές του Νησιού και την εξυπηρέτηση των Επιβατών.
Η Κεφαλονιά στην διεθνή Έκθεση Τουρισμού Κρουαζιέρας Seatrade Med 2014
Τουρισμός
22/09/2014 | 08:46

Η Κεφαλονιά, από την πρώτη στιγμή της εκλογής του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση, συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού Κρουαζιέρας “Seatrade” σε Ευρώπη και Αμερική, με εμφανή θετικά αποτελέσματα ως προς την καθιέρωση του Νησιού ως σταθερού προορισμού Κρουαζιέρας.
Τον κ.Παρίση, εκπροσωπεί ο Α/Δήμαρχος Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος και συμμετέχει σε όλες τις Συσκέψεις Εργασίας, που προετοιμάζει με συνέπεια και επιμέλεια η κ.Κρίση Παλάση και ο κ.Πάνος Σωτηρίου της Εταιρείας Συμβούλων Κρουαζιέρας CTM με την οποία συνεργάζεται σταθερά η Δημοτική Αρχή.
Επιγραμματικά καταγράφονται τα αποτελέσματα των σημαντικών συναντήσεων του κ.Κεκάτου με τα Στελέχη των Εταιρειών, απο 16 έως 18 Σεπτεμβρίου, στην Βαρκελώνη της Ισπανίας :
1. Οι Εταιρείες εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίηση τους από τις υποδομές του Νησιού και την εξυπηρέτηση των Επιβατών.
2. Κόντρα στις Κασσάνδρες του γνωστού parasite, που αφελώς και ψευδώς δημοσίευσε ότι τα Σπήλαια είναι εκτός λειτουργίας λόγω των δίδυμων Σεισμών, με συνέπεια την ακύρωση ολιγάριθμων προσεγγίσεων από συγκεκριμένη Εταιρεία, η ίδια επανέρχεται για το 2015, εντάσσοντας ξανά την Κεφαλονιά στα προγράμματά της.
3. Υπάρχει ανάγκη για την διεύρυνση των Εκδρομικών δυνατοτήτων του Νησιού με προσθήκη, νέων θεμάτων όπως π.χ. Γαστρονομία , που οργανώθηκε από τον κ.Ανδρέα Παντελιό και ήδη δοκιμάστηκε με επιτυχία και τους «Δρόμους του Κρασιού» , που ελπίζουμε σύντομα να ολοκληρωθεί.
4. Υπήρξε κατανόηση στις δυσκολίες, που δημιούργησαν οι Σεισμοί και εκφράστηκαν τα Συγχαρητήρια στην Δημοτική Αρχή για την αποτελεσματικότητά της στην Διαχείριση της κρίσης, ως προς τα Κρουαζιερόλποια.
5. Ο δημοσιευμένος προγραμματισμός των Εταιρειών για το 2015, σταθεροποιεί δυναμικά την Κεφαλονια, ως κλασικό Ομηρικό προορισμό.
6. Εντός του Νοεμβρίου θα οργανωθεί στο Αργοστόλι, Ημερίδα Τουριστικού Απολογισμού, από την Τουριστική Επιτροπή, όπου θα συμμετάσχουν Στελέχη του Τουρισμού Κρουαζιέρας.
7. Υπογραμμίζεται ο πρωταγωνιστικός ρόλος του Λιμενικού Ταμείου στην ανάπτυξη της Κρουαζιέρας και οι Εταιρείες διαβιβάζουν τα Συγχαρητήρια τους στον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο.
8. Σύντομα, πρέπει η Κεφαλονιά να συμμετάσχει στην Ένωση Λιμένων Κρουαζιέρας όπως επίσης και στην Medcruise .
9. Η επικοινωνιακή Τουριστική πολιτική του Νησιού για το θέμα της Κρουαζιέρας κρίνεται ικανοποιητική, αφού υπάρχει έντονη παρουσία της Κεφαλονιάς στις Πανελλήνιες και διεθνείς Εκδηλώσεις Θαλάσσιου Τουρισμού.
10. Η δημιουργία Τοπικού Ιόνιου Δικτύου Προορισμών Κρουαζιέρας σε συνεργασία με τα Λιμάνια της ευρύτερης περιοχής, θα ενίσχυε την παρουσία στις Εκθέσεις κατά το παράδειγμα των Νησιών της Καραϊβικής ή της Γαλλο-Ιταλικής Ριβιέρας.
11. Η ταυτοποίηση Λιμανιών με ειδικά θέματα, π.χ. Αρχαιολογία, Κινηματογραφικές παραγωγές, Τοπικά προϊόντα, θα συνέβαλε στο marketing των Εταιρειών.
12. Η άμεση επέκταση του νέου Λιμενοβραχίονα, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην αύξηση των προσεγγίσεων.
Τέλος, ήδη οργανώνεται η παρουσία της Κεφαλονιάς στην Seatrade – Miami 2015 και αναλυτικό άρθρο του κ.Κεκάτου για τον θαλάσσιο Τουρισμό στην Κεφαλονιά θα δημοσιευθεί, μετά από πρόσκληση, στο Maritime Economics.

sea1 sea3

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer