Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο που διεξήχθη στο Cisternino – Puglia της Ιταλίας
Η Κεφαλονιά στους «Ομορφότερους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Μεσογείου»
Τουρισμός
23/10/2014 | 09:24

Με Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσωπούμενη από τον Α/Δήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελο Κεκάτο, η Κεφαλονιά  συμμετείχε στο 2ο Διεθνές Συνέδριο για τους «Ομορφότερους Παραδοσιακούς Οικισμούς της Μεσογείου», που διεξήχθη στο Cisternino – Puglia της Ιταλίας από 16 έως και 18 Οκτωβρίου 2014.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των Χωρών της Μεσογείου, οι οποίοι παρουσίασαν επιλεγμένους παραδοσιακούς οικισμούς των χωρών τους και τη δυναμική διασύνδεσή τους, στα πλαίσια δημιουργίας ειδικού δικτύου «ομορφότερων παραδοσιακών οικισμών», με στόχο την ανάπτυξη πολιτιστικής εναλλακτικής μορφής τουρισμού που θα συνδέει τις χώρες της Μεσογείου.

Ο κ.Κεκάτος παρουσίασε τον παραδοσιακό οικισμό της Άσσου, ως πρότυπο παράδειγμα ποιοτικής οικιστικής ανάπτυξης με σεβασμό στην ιστορία, την παράδοση και το περιβάλλον.

Επίσης στα πλαίσια της γενικότερης παρουσίασης της Κεφαλονιάς, ως το Νησί του Πολιτισμού, βραβευμένο από διεθνείς Τουριστικούς Οργανισμούς, προικισμένο με φυσικές ομορφιές, αρχαιολογικά  μνημεία διαρκώς εμπλουτιζόμενα από τις Αρχαιολογικές ανασκαφές , πανέμορφους οικισμούς και μοναδικές παραλίες βραβευμένες με «Γαλάζιες Σημαίες», προσκάλεσε όλους τους κ.κ.Συνέδρους να επισκεφθούν το Νησί.

Επιπλέον παρέδωσε στο Δήμαρχο του Cisternino κ.Donnato Baccaro, Προσωπική Πρόσκληση του Δημάρχου κ.Αλέξανδρου Παρίση, επίσκεψης στην Κεφαλονιά.

Υποστηρικτικές ενότητες ήταν τα θέματα : Οικονομία της θάλασσας, Τοπικά προϊόντα και Γαστρονομία και διαμεσογειακή συνεργασία Δήμων.

Ο κ.Κεκάτος είχε ιδιαίτερες Συσκέψεις συνεργασίας με το Δήμαρχο Χερσονήσου  Κρήτης κ.Ιωάννη Μαστοράκη, το Δήμαρχο Birgu της Μάλτας κ.John Boxall, το Δήμαρχο Maltepe της Κωνσταντινούπολης κ.Siman Cetiz και το Δήμαρχο της Beit Sahour της Βηθλέεμ κ.Hani Al-Hayek.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες από την Δημοτική Αρχή ανήκουν στον κ.Πάνο Κοκκόλη, Δημοτικό Σύμβουλο,  κ.Νίκο Κοκκόλη, Επιχειρηματία, κ.Κώστα Κόκλανο, Φωτογράφο και κ.Αντώνη Νικολόπουλο, Φωτογράφο , για την ευγενή προσφορά του φωτογραφικού υλικού της Άσσου, που πλαισίωσε την Φωτογραφική Έκθεση.

Τέλος, εποικοδομητικές συνεργασίες υπήρξαν με τον κ.Χάρη Ροδιτάκη του Συνδέσμου «τα όμορφα χωριά της Κρήτης», τον Πρόεδρο της Assonautica Italiana Dr.Alfredo Malcarne και το Γενικό Γραμματέα Dr.Matteo R.Dusconi,το Συντονιστή των Ευρωπαϊκών Μακρο-Περιφερειών κ.Giuseppe Abbati και τον Υπεύθυνο Κινηματογραφικών Παραγωγών του Πανεπιστημίου του Bari κ.Paolo L.De Cesare.

kek kek2 kek3 kek4 kek5

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer