Ο Γιώργος Ποταμιάνος, ιδρυτής του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού «Outdoor Kefalonia», αποκαλύπτει την φυσιολατρική εκδοχή του νησιού μας!
Η Κεφαλονιά στο περιοδικό “Blue” της Aegean και της Olympic Air
Τουρισμός
25/07/2016 | 20:45

Επιμέλεια άρθρου: Αναστασία Κανάκη

Ο Γιώργος Ποταμιάνος, ιδρυτής του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού «Outdoor Kefalonia», αποκαλύπτει την φυσιολατρική εκδοχή της Κεφαλονιάς στο περιοδικό της Aegean & της Olympic Air (τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2016)!

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό της Aegean & της Olympic Air ο Γιώργος Ποταμιάνος, ιδρυτής του γραφείου εναλλακτικού τουρισμού «Outdoor Kefalonia», αποκαλύπτει την φυσιολατρική εκδοχή του νησιού μας! Παρακάτω παραθέτονται ορισμένα κομμάτια της συνέντευξης, όπου ολόκληρη μπορεί κανείς να την διαβάσει στις Σελ. 158-160 του τεύχους Ιουλίου-Αυγούστου 2016.https://en.aegeanair.com/magazine-issue/Blue60/offline/download.pdf

«Η Κεφαλονιά αποτελεί για μένα επίγειο παράδεισο. Συνδυάζει την περιπέτεια, την εξερεύνηση, την αδρεναλίνη, την ιστορία και την αρμονία. Για όποιον αναζητά αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στην Ελλάδα. Ατέλειωτα φαράγγια, βουνά, λόφοι, σπήλαια, άγριες θάλασσες, φιλόξενοι κόλποι και παραλίες (με βότσαλα ή με άμμο) που καλύπτουν κάθε επιθυμία. Το μπλε της θάλασσας, τα χρώματα των λουλουδιών, των δέντρων και των βοτάνων συνθέτουν μια αξέχαστη εικόνα για τον επισκέπτη. Στην πλούσια χλωρίδα της περιλαμβάνονται η μαύρη κεφαλληνιακή ελάτη και η κεφαλληνιακή βιόλα – ενδημικά είδη δέντρου και λουλουδιού, αντίστοιχα, που φύονται στον Εθνικό Δρυμό Αίνου. Εξίσου σημαντική είναι και η πανίδα του νησιού, με τα άγρια άλογα του Αίνου, τις φώκιες Monachus monachus, τις αιωνόβιες χελώνες και τα παιχνιδιάρικα δελφίνια, τους αετούς και τις κουκουβάγιες. Όλα αυτά μπορεί να τα δει ο επισκέπτης πεζοπορώντας, οδηγώντας ή κωπηλατώντας.

Το αγαπημένο μου βουνό είναι η Ευμορφία, από όπου μπορείς να δεις όλο το νησί, να θαυμάσεις το Μαύρο Βουνό (Αίνος) και να παρακολουθήσεις την ανατολή αλλά και τη δύση του ηλίου. Από τα δεκάδες σπήλαια, τα διασημότερα είναι η Μελισσάνη και η Δρογκαράτη. Αυτά, όμως, που προτείνω εγώ είναι η θαλάσσια σπηλιά του Αϊ-Γιάννη του Γιαννισκάρη, προσβάσιμη μόνο με πλεούμενο, και το Λιμνοσπήλαιο των Αγίων Θεοδώρων. Στις αγαπημένες μου διαδρομές περιλαμβάνονται η πεζοπορία στο μονοπάτι της Κουτσουπιάς, η κατάβαση με ποδήλατο στη νότια πλευρά του Αίνου, η οδήγηση προς το Φισκάρδο περνώντας πάνω από τον Χάρακα και η πορεία από το Αργοστόλι μέχρι τον Αγκώνα (το χωριό μου) για να καταλήξω στο σπίτι του παππού μου. Μου αρέσει επίσης το ιταλικό πολυβολείο πάνω από τη γέφυρα Δεβοσέτου, λόγω της υπέροχης θέας του. Η κεντρική Κεφαλονιά είναι ιδανική για τρέξιμο ή ορεινό ποδήλατο. Στα βόρεια του νησιού, με τις αμέτρητες θαλάσσιες σπηλιές και τα κρυστάλλινα νερά, θα βρουν καταφύγιο οι λάτρεις του καγιάκ. Τέλειος προορισμός για kite surfing είναι ο φάρος του Αργοστολίου. Η Σκάλα και ο Πόρος ενδείκνυνται για καταβάσεις φαραγγιών (canyoning), ενώ το φαράγγι της Αγίας Βαρβάρας για καταρρίχηση και εναέριο πέρασμα (zip-lining). Οι αγαπημένες μου παραλίες είναι: Οι Αλατιές – ένας μικρός κόλπος με άγρια ομορφιά, κρυστάλλινα νερά, υπέροχο ηλιοβασίλεμα και το εξαιρετικό bar-restaurant Acqua. Τα Λέπεδα στη χερσόνησο της Παλικής προσφέρονται για καταδύσεις, καθώς εκεί βρίσκεται ένα ναυάγιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ διαθέτει και μια πολύ καλή (ομώνυμη) ταβέρνα με τραπεζάκια πάνω στην άμμο. Αγαπώ επίσης την Αγία Κυριακή, γιατί εκεί έμαθα κολύμπι. Εξάλλου, εκεί βρίσκεται και η «Καλύβα του Ψαρά», μια οικογενειακή ψαροταβέρνα με φρέσκο ψάρι που πιάνουν οι ίδιοι»!

blue (1) blue (2) blue (3) blue (4) blue (5) blue (6)

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer