Ο ιερός ναός του Τιμίου Σταυρού στο Μπέιριτζ του Μπρούκλιν το πρωί της Κυριακής είχε πλημμυρίσει από ομογενείς οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Η κοινότητα του Μπέιριτζ Μπρούκλιν τίμησε τον π. Γεράσιμο Μακρή
 Ομογένεια
21/03/2017 | 16:05

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Ο ιερός ναός του Τιμίου Σταυρού στο Μπέιριτζ του Μπρούκλιν το πρωί της Κυριακής είχε πλημμυρίσει από ομογενείς οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατήσαντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και εξέφρασαν την αγάπη και την εκτίμηση για τον ιερατικό προϊστάμενο, αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μακρή, που συμπλήρωσε δέκα χρόνια πολύτιμης και θεοτίμητης ιερατείας.

Ο π. Γεράσιμος Μακρής, όπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.», ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της μεγαλωνύμου κοινότητας προ δέκα ετών σε μια κρίσιμη καμπή λόγω των προβλημάτων που είχαν ανακύψει με τον π. Γεώργιο Πασσιά που μετατέθηκε στην κοινότητα του Αγίου Σπυρίδωνος στο Μανχάταν και ο οποίος λόγω του σεξουαλικού και οικονομικού σκανδάλου καθαιρέθηκε και μετατέθηκε στις τάξεις των λαϊκών.

Ο π. Γεράσιμος κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να μονοιάσει την κοινότητα και να επαναφέρει την αγάπη και τη γαλήνη, όπως αρμόζει στον αμπελώνα του Κυρίου και να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες. Περίτρανη απόδειξη ήταν η συμμετοχή των πιστών στην εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτριος Καλαμαράς κατά τη διάρκεια του γεύματος καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Γέρων Δημήτριο και εστίασε την προσοχή του στην πρόοδο της κοινότητας και των σχολείων και στην αγαστή συνεργασία με τον π. Γεράσιμο Μακρή.

Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπέιριτζ του Μπρούκλιν είναι η μόνη κοινότητα που κατάφερε να διατηρήσει και να αναβαθμίσει το Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή», καθώς επίσης και το Ελληνικό Απογευματινό Σχολείο.

Στο γεύμα παρέστησαν ο δημοτικός σύμβουλος του Μπρούκλιν Βίνσεντ Τζεντίλε και η πολιτειακή βουλευτής του Μπρούκλιν και του Στάτεν Αϊλαντ Νικόλ Μαλλιωτάκη, οι οποίοι εξήραν την προσφορά του π. Γερασίμου Μακρή και του απένειμαν τιμητικές διακρίσεις.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer