Η τελετή έπαρσης των σημαιών διοργανώθηκε για 8η συνεχή χρονιά από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά σε συνεργασία με τους Ποντιακούς Συλλόγους
Η σημαία του Πόντου κυματίζει στο Μπόουλινγκ Γκριν του Μανχάταν
 Ομογένεια
20/05/2015 | 09:55

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Η γαλανόλευκη και η σημαία του Πόντου από χθες, Τρίτη, το μεσημέρι, μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής θα κυματίζουν δίπλα στην αστερόεσσα στο Μπόουλινγκ Γκριν στο Μανχάταν. Η τελετή έπαρσης των σημαιών διοργανώθηκε για 8η συνεχή χρονιά από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά σε συνεργασία με τους Ποντιακούς Συλλόγους, το Ιερό Ιδρυμα «Σουμελά» και την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Παραβρέθηκαν ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ Λεωνίδας Ραπτάκης, ο δημοτικός σύμβουλος της Αστόριας, Κώστας Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι της πολιτειακής βουλευτού της Αστόριας Αραβέλλα Σιμωτά και του πολιτειακού γερουσιαστή της Αστόριας Μιχάλη Γιάνναρη, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας πρέσβης Γεώργιος Ηλιόπουλος, ο πρόξενος Μάνος Κουμπαράκης, καθώς επίσης η συγγραφέας του βιβλίου «Μήτε το όνομά μου» Θία Χάλο και ο π. Ιωάννης Αμαραντίδης.

Μέλη των χορευτικών συγκροτημάτων του Συλλόγου Ποντίων «Κομνηνοί» Νέας Υόρκης και Ποντίων του Κονέκτικατ, είχαν παραταχτεί στις δύο πλευρές των ιστών και παρακολουθούσαν με δάκρυα στα μάτια τις ομιλίες των επισήμων και της Θία Χάλο.

Οι εκδηλώσεις μνήμης θα συνεχιστούν σήμερα, Τετάρτη, το βράδυ με την εκδήλωση που θα διοργανωθεί στο Σταθάκειο Κέντρο στην Αστόρια και στην οποία θα μιλήσουν οι ακαδημαϊκοί που συμμετέχουν στη συνδιάσκεψη, καθώς επίσης και οι ηγέτες των Ομοσπονδιών.

Αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή θα λάβει χώρα η διεθνής ακαδημαϊκή συνδιάσκεψη, με θέμα «Ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και οι μη τουρκικές μειονότητες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: Αρμένιοι, Ασσύριοι και Ελληνες» στην οποία θα συμμετάσχουν δέκα επτά καθηγητές από όλο τον κόσμο.

Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Graduate Center του City University of NY, στον αριθμό 365 της Πέμπτης Λεωφόρου (34ης Οδού) στο Μανχάταν. Και διοργανώνεται από το Ιδρυμα Μελετών για τη Μικρά Ασία και τον Πόντο με έδρα το Σικάγο σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Zoryan με έδρα το Τορόντο, το Πανεπιστημιακό Κέντρο Μέσης Ανατολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και την Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά και είναι η πρώτη που διοργανώνεται στη Νέα Υόρκη.

Ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Κώστας Τσιλφιδης μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στη Νέα Υόρκη, στη Νέα Ιερσέη και στο Κονέκτικατ και κάλεσε τους ομογενείς να παρακολουθήσουν τις εργασίες της συνδιάσκεψης.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και προς τον «Εθνικό Κήρυκα» για το πλούσιο αφιέρωμα του «Περιοδικού» στη Γενοκτονία το οποίο κυκλοφόρησε δωρεάν με την εφημερίδα του Σαββατοκύριακου και το οποίο θα διανείμουν και στους ακαδημαϊκούς που θα συμμετάσχουν στην ακαδημαϊκή συνδιάσκεψη.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer