Ο ενθουσιασμός κινδυνεύει να γίνει οργή και απογοήτευση, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι ο επόμενος Μητροπολίτης θα είναι εκτός Κεφαλλονιάς.
Θέλουμε τον κόσμο κοντά στην εκκλησία με Κεφαλλονίτη Δεσπότη
Εκκλησία
08/10/2015 | 21:36

Προς τους κ.κ. Ιεράρχες,
εκλέκτορες του νέου Μητροπολίτου
της Ιεράς Μητρόπολεως Κεφαλληνίας

Αξιοσέβαστοι Πατέρες

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ένα άξιο τέκνο της Κεφαλονιάς, ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Φωκάς χειροτονήθηκε νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, αλλά «φευ», μοίρα σκληρή ή το χέρι του Θεού που τον ήθελε κοντά του πριν καν ενθρονιστεί, άφησε πρόωρα την Στρατευμένη Εκκλησία και μετέβη στην Θριαμβεύουσα.
Σύσσωμος ο κεφαλλονίτικος λαός είχε χαιρετήσει την χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Γερασίμου, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών.
Πολλοί κεφαλλονίτες είχαν παραστεί, ταξιδεύοντας ειδικά για το σκοπό αυτό, είτε από την Κεφαλλονιά είτε από άλλα μακρινά μέρη. Πανηγύριζαν και ενθουσιασμένοι χαιρέτησαν την εκλογή ενός Κεφαλλονίτη στον Μητροπολιτικό θρόνο.
Και όμως αυτός ο ενθουσιασμός κινδυνεύει να γίνει οργή και απογοήτευση, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι ο επόμενος Μητροπολίτης θα είναι εκτός Κεφαλλονιάς.
Τούτο θα ήταν κατανοητό αν δεν υπήρχε υποψήφιος από την Κεφαλλονιά. Όμως από τη στιγμή που υπάρχει υποψήφιος κεφαλλονίτης και μάλιστα που διαθέτει τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία να μην προτιμηθεί και να μην εκλεγεί κεφαλλονίτης Μητροπολίτης.
Καλό είναι οι ταγοί της εκκλησίας μας να έχουν ορθάνοιχτα αυτιά και ανεβασμένες κεραίες για να ακούνε το λαϊκό στοιχείο και να αντιλαμβάνονται το λαϊκό αίσθημα.
Ο κόσμος θέλει να πλησιάσει στην Εκκλησία. Ας τον βοηθήσουνε και ας τον παροτρύνουνε με τις στάσεις, συμπεριφορές και αποφάσεις.
Πιστεύω ότι με σύνεση και σωφροσύνη αλλά και με τη φώτιση του Θεού , η εκλογή του νέου μητροπολίτη από τους κ.κ. Ιεράρχες, θα φέρει τα ίδια ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού που έφερε και η εκλογή του Μακαριστού Γερασίμου, στο «δύσκολο» κεφαλλονίτικο λαό.
Θέλουμε τον κόσμο κοντά στην εκκλησία μας…

Αθήνα 8-10-2015
Μετά υπολήψεως
Αλεξανδράτος Χαράλαμπος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Τέως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
Τέως Αντιπρόεδρος Νομαρχιακού Συμβουλίου Αθηνών.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer