Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.Δημητρίου τελέσθηκε μετά από 2 χρόνια και πάλι Θεία Λειτουργία στην παλαιά ερειπωμένη Mονή στη νήσο Βαρδιάνους
Θεία Λειτουργία στους Βαρδιάνους
Εκκλησία
23/08/2016 | 12:07

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ.Δημητρίου τελέσθηκε μετά από 2 χρόνια και πάλι Θεία Λειτουργία στην παλαιά ερειπωμένη Mονή στη νήσο Βαρδιάνους.

Λειτουργός είχε ορισθεί ο π. Νικόλαος Σωτήρας του ιερού ενοριακού ναού του Αγ. Νικολάου Μηνιατών Ληξουρίου όπου με δική του επιμέλεια και των συνεργατών του τα τελευταία χρόνια ευτρεπίζουν τον χώρο για να μπορεί να τελεσθεί αυτό το ετήσιο γεγονός.

Μεγάλη η συμβολή της Ν.Ε. Βικέντιος Δαμοδός για τη συνεργασία της με την Ιερά Μητρόπολη Κεφαλληνίας για την μεταφορά των προσκυνητών εκδρομέων όπου αισίως ήταν τα 150 άτομα!

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον π.Νικόλαο αναφέρει:

“Πραγματοποιήθηκε ένα γεγονός σήμερα μετά από πολύ μόχθο και κόπο όσο εμού, της εταιρίας Βικέντιος Δαμοδός., του αντιδημάρχου Παλικής Αλέξη Μοσχονά και των εθελοντών που ήρθαμε 2 μέρες νωρίτερα για να καθαρίσουμε τον χώρο και τους ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας διότι χωρίς αυτούς δεν θα γίνονταν τίποτε. Η θεία λειτουργία στους Βαρδιάνους είχε να τελεσθεί από 2014 (το 2015 είχαμε την κοίμηση των δύο Μητροπολιτών μας). Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτης μας κ.κ. Δημήτριο όπου με τις ευλογίες Του τελέσαμε τη Θ.Λειτουργία. Όλους ανεξαρτήτως τους προσκυνητές-εκδρομείς όπου ”συντελέσαμε” τη λειτουργία θα μπορούσα να πω , διότι δεν είχαμε ιεροψάλτη, και όλοι μαζί τελέσαμε την ακολουθία του μικρού Αγιασμού, του όρθρου και της θ,λειτουργίας. Τον πλοίαρχο και το πλήρωμα του φέρυ-μποτ ”Βικέντιος Δαμοδός”, τον γηραιό π. Νικόλαο Παπαναστασάτο (παπά-Δασκαλάκη) όπου όταν έμαθε ότι τελείται θ.λειτουργία στους Βαρδιάνους ήρθε με τη μικρή του βάρκα στη βραχονησίδα και μας πρόλαβε στην ακολουθία της αρτοκλασίας και του μνημοσύνου των ιερομονάχων και μοναχών της Ιεράς Μονής, πραγματικά όλη η εκδρομή ήταν πολύ συγκινητική. Τους πάντες ευχαριστώ .Και του χρόνου να είμαστε καλά”.

bardianous-2 bardianous-3 bardianous-4 bardianous-5 bardianous-6

Πηγή: romfea.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer