Σε έντονους ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκεται η θεατρική ομάδα του Λυκείου Ληξουρίου
Θεατρική παράσταση του Γενικου Λυκείου στο Ληξούρι
Κινηματογράφος
19/06/2015 | 09:34

Σε έντονους ρυθμούς προετοιμασίας βρίσκεται η θεατρική ομάδα του Λυκείου Ληξουρίου που αποτελείται από μαθητές Α΄και Β΄τάξης. Στις 28 Ιουνίου 2015,ημέρα Κυριακή θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο «Οι ηλίθιοι» του Νήλ Σάιμον, στο 1Ο Δημοτικό Σχολείο Ληξουρίου και ώρα 9 μ.μ
Το έργο, μια ρομαντική κωμωδία, διαδραματίζεται το 1890 στο χωριό Κουλιέντσικοφ, όπου εξαιτίας μιας παλιάς κατάρας, οι κάτοικοι είναι όλοι ηλίθιοι. Πολλοί είχαν προσπαθήσει να λύσουν την κατάρα μέχρι την εμφάνιση ενός νέου δασκάλου που κατάφερε να τους δείξει ότι η ηλιθιότητα οφείλεται στην ενοχή, στο φόβο, στην υποταγή σε κάποιο τύραννο και με ευρηματικούς τρόπους λύνει την κατάρα.
Ο Διευθυντής του Λυκείου Κώστας Ρίζος με την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγηση του στηρίζει αυτή τη συλλογική προσπάθεια που οφείλεται στους μαθητές αλλά και στην εθελοντική προσφορά της Αναστασίας Θωμά, παλιά μαθήτρια του Λυκείου και σημερινή πτυχιούχο Θεατρικών Σπουδών που ανέλαβε την σκηνοθεσία, της Μαρίας Καλογνώμου, καθηγήτριας Καλλιτεχνικών στο σχολείο Ειδικής Αγωγής Φαρακλάτων που φιλοτέχνησε τα σκηνικά, της αναπληρώτριας καθηγήτριας Οικονομικών του Λυκείου Νάντης Μαρκέτη που ανέλαβε την οργάνωση και τον συντονισμό, την Βιολέτα Μητράκα που βοήθησε στην χορογραφία, τον Μάρκο Τζουγανάτο που παραχώρησε το γυμναστήριο για τις πρόβες και τον Μπάμπη και Νανά Μουρελάτου που πρόσφεραν την πολύτιμη βοήθεια τους.
Επίσης με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ Γιώργου Κατσιβέλη χορηγούνται για την παράσταση ο χώρος, ο φωτισμός και τα ηχητικά.
Η έλλειψη χώρων,η έλλειψη χρηματοδότησης δεν στάθηκαν εμπόδια για την δημιουργία της παράστασης, αφού η θέληση, η επίμονη προσπάθεια, η γνώση, το κέφι και το μεράκι αποδείχτηκαν πιο ισχυρά στοιχεία από όλα τα άλλα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer