Τα λόγια είναι πραγματικά φτωχά για να περιγράψουν τη θλίψη που αισθάνονται σήμερα όλοι οι Κεφαλλονίτες όπου γης για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Κυρού Γεράσιμου.
Θρήνος και σπαραγμός στο προσκύνημα του παπά της καρδιάς μας
Δημοφιλή
22/06/2015 | 20:58

Ρεπορτάζ: Γιάννα Κουλουμπή // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Τα λόγια είναι πραγματικά φτωχά για να περιγράψουν τη θλίψη που αισθάνονται σήμερα όλοι οι Κεφαλλονίτες όπου γης για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Κυρού Γεράσιμου. Ολοι ανυπομονούσαν να δουν τον “Παπα-Γεράσιμο”, τον “δικό τους Παπά” να επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του στις 2 Ιουλίου για την λαμπρή τελετή της ενθρόνισης του αλλά αντί να γίνει αυτό υποδέχθηκαν σήμερα μέσα σε κλίμα οδύνης το σεπτό σκήνωμα του μετά την είδηση του ξαφνικού χαμού του τα ξημερώματα της Δευτέρας. fwkas_proskunhma

Στις έξι το απόγευμα η πομπή που μετέφερε τη σορό του από το λιμάνι της Κυλλήνης έφθασε στο λιμάνι του Πόρου και μια ώρα αργότερα στο Αργοστόλι, όπου έκανε μια μικρή στάση στην ενορία του, στον Ιερό Ναό του Αρχαγγέλου με τον κόσμο να κλαίει με λυγμούς πάνω από τη νεκροφόρα και να μην την αφήνει να προχωρήσει. Η πομπή αναχώρησε εν συνεχεία με προορισμό τη Μητρόπολη όπου οι ιερείς με δάκρυα στα μάτια σήκωσαν στους ώμους τους το σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη και το μετέφεραν στο εσωτερικό του Ιερό Ναού με τη συνοδεία του Λυκείου Ελληνίδων και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής. fwkas_proskunhma (3)
Εκεί, τελέστηκε Αρχιερατικό τρισάγιο από τους Μητροπολίτες Ηλείας, κ Γερμανό, Σύρου, κ. Δωρόθεο και Νικαίας, κ. Αλέξιο, με την σπαρακτική αναφώνηση “Αξιος” από όλον τον κόσμο που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό να συνταράζει την ατμόσφαιρα. Το σκήνωμα του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αύριο το απόγευμα (17:00) όπου θα μεταφερθεί με πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά για να τεθεί σε εκεί σε προσκήνυμα και την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία του, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου. fwkas_proskunhma (4) fwkas_proskunhma (19) fwkas_proskunhma (20) fwkas_proskunhma (21) fwkas_proskunhma (7) fwkas_proskunhma (8) fwkas_proskunhma (6) fwkas_proskunhma (9) fwkas_proskunhma (18) fwkas_proskunhma (9) fwkas_proskunhma (11) fwkas_proskunhma (12) fwkas_proskunhma (13) fwkas_proskunhma (14) fwkas_proskunhma (16)

fwkas_proskunhma (5)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer