Πυρκαγιά ξέσπασε στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην περιοχή Παρκ Εξτένσιον του Μόντρεαλ, όπου διαμένουν πολλοί ομογενείς
Κάηκε η εκκλησία της Παναγίας στο Μόντρεαλ
 Ομογένεια
15/04/2015 | 09:12

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 8 το βράδυ της Δευτέρας 13 Απριλίου στον ιερό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην περιοχή Παρκ Εξτένσιον του Μόντρεαλ, όπου διαμένουν πολλοί ομογενείς. Ιερέας του ναού είναι ο π. Νικόλαος Παπαγεωργίου.

Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Τορόντο και παντός Καναδά Σωτήριος είπε πως «είναι κατώδυνη η ψυχή μου με το δυσάρεστο συμβάν της πυρκαγιάς στον ιερό ναό της Παναγίας. Ημουν όλο το βράδυ χτες σε συνεχή επικοινωνία με τους ιερείς, τον πρόεδρο και τον γενικό πρόξενο τον κ. Σιγάλα, ο οποίος πήγε επί τόπου. Θα πήγαινε κι εγώ αλλά έχω κηδεία σήμερα και αύριο. Είναι ένας προσκυνηματικός ναός που έχει πολύ κόσμο, θα γίνει ξανά, έχουν ασφάλεια».

Στην ερώτηση αν γνωρίζει πώς προκλήθηκε η φωτιά, είπε: «Από ό,τι μου είπαν είχαν κάπου στην άκρη στοιβάξει τα απόκηρα τώρα την Μεγάλη Εβδομάδα και από εκεί ξεκίνησαν κι αυτό σας το λέγω με κάθε επιφύλαξη χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος».

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος εξήγησε πως «έχουμε δύο ναούς οι οποίοι είναι σε κοντινή απόσταση στον ίδιο δρόμο. Ο ναός που κάηκε της Κοιμήσεως της Θεοτόκου χωράει 250 ανθρώπους και είναι γεμάτος κάθε Κυριακή και ο άλλος ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι χωρητικότητας χιλίων ανθρώπων και αυτός γεμίζει σχεδόν κάθε Κυριακή, παρόλο που ο Ελληνισμός έχει φύγει από αυτή την περιοχή».

Στην ερώτηση αν υπάρχει δημογραφικό πρόβλημα στην περιοχή, είπε πως «ναι βέβαια διότι έχουν καταλάβει αυτά τα μέρη μετανάστες από την Ασία».

Οσο για το αν υπάρχουν καινούργιοι μετανάστες από την Ελλάδα στο Μόντρεαλ και το Τορόντο, λόγω της οικονομικής κρίσης, ο Μητροπολίτης Σωτήριος απάντησε «όχι, μερικοί από αυτούς που είναι Καναδοί υπήκοοι και είχαν φύγει για την Ελλάδα τώρα έχουν αρκετοί επιστρέψει πίσω». Οταν τον ρωτήσαμε αν ανοίξει η μετανάστευση νομίζετε θα έλθουν από Ελλάδα, ανέφερε πως «για να μπει κανείς στον Καναδά είναι πολύ δύσκολο. Παίρνει ο Καναδάς 250 χιλιάδες μετανάστες τον χρόνο από όλο τον Κόσμο και από Ελλάδα, αλλά έχει το σύστημα των points και πρέπει να έχουν τα προσόντα».

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer