Για «ασαφείς εξαγγελίες» κάνουν λόγο οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Σάμης και Ιθάκης, μετοχοποιώντας Δρίτσα και Θεοπεφτάτου.
«Καζάνι που βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ με το «φιάσκο» της επανασύνδεσης Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης
Πολιτική
06/02/2016 | 09:48

«Καζάνι που βράζει» είναι οι τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Ιθάκη και Σάμη μετά την ξαφνική …ακινησία της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, όπως πρώτο είχε δημοσιεύσει το e-kefalonia.net (διάβασε εδώ). Σε ανακοίνωση τους (οι τοπικές οργανώσεις ΣΥΡΙΖΑ) που έχει αποδέκτες μεταξύ άλλων, τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Δρίτσα, αλλά και την βουλευτή του νομού κα Θεοπεφτάτου κάνουν λόγο για “ασαφείς εξαγγελίες «τροποποιήσεις δρομολογίων», οι οποίες αδιευκρίνιστα και αόριστα μπορούν να μεταβάλλονται κατά το δοκούν για ένα μήνα, για δύο μήνες, για ένα χρόνο.” Τέλος, η ανακοίνωση καλεί τους εμπλεκόμενους φορείς στην «εκπόνηση ενός προγράμματος και ανάλογων ενεργειών με βάθος χρόνου».
Στο παρασκήνιο τώρα και όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του e-kefalonia.net υπάρχει έντονη δυσφορία από τον τρόπο που διαχειρίστηκε το περασμένο καλοκαίρι το συγκεκριμένο θέμα η κα Θεοπεφτάτου αλλά κυρίως για τις εξαγγελίες για … βιώσιμη ολοχρονική σύνδεση της γραμμής Πάτρα – Ιθάκη.
Είναι ξεκάθαρο πλέον και στο πλέον δύσπιστο ότι η βουλευτής εκμεταλλεύτηκε το όλο θέμα προεκλογικά (θα θυμάστε όλοι τις δηλώσεις της στη προβλήτα του λιμανιού της Σάμης) μόνο και μόνο για την επανεκλογή της αδιαφορώντας για τις μετέπειτα συνέπειες στη τοπική ακτοπλοΐα αλλά και γενικότερη οικονομία του νησιού. Τώρα θα πρέπει να δικαιολογήσουν, αυτή καθώς και ο αρμόδιος υπουργός, πως τελικά δόθηκε άδεια σε μια ναυτιλιακή εταιρία να πάρει την γραμμή αρχές Αυγούστου και να την αφήσει μέσα στο καταχείμωνο…
Αναλυτικά η ανακοίνωση των τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Σάμης και Ιθάκης αναφέρουν τα κάτωθι:

Ιθάκη 28/1/2016

Προς: Αξιότιμους Κ.Κ.
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, βουλευτή Ν. Κεφαλληνίας & Ιθάκης.
Γαλιατσάτο Θεόδωρο, Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων.
Στανίτσα Διονύσιο, Δήμαρχο Ιθάκης.
Παρίση Αλέξανδρο, Δήμαρχο Κεφαλληνίας.

Θέμα: Ακτοπλοϊκήσυγκοινωνία Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη
Αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα η φθίνουσα, και όπως όλα καταδεικνύουν σύμφωνα με τις τρέχουσες συγκυρίες, αναπότρεπτα καταστροφική πορεία των τοπικών κοινωνιών μας από τον οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό μαρασμό που βιώνουμε. Η απονηολόγηση του πλοίου της ακτοπλοϊκής γραμμής Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη, επιφέρει τον στραγγαλισμό των τοπικών κοινωνιών μας. Τα αρνητικά αποτελέσματα είναι γνωστά με κυρίαρχο αυτό της Υγείας.
Καθίσταται πλέον σαφές πως η ανηθικότητα των οικονομικών συμφερόντων στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν με ευκολία τις ζωές των σκληρά φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι ακόμη, ως άλλοι Θεσπιείς, επιμένουν να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο τους.
Είναι, επιπλέον, σίγουρο πως η έλλειψη ικανών συγκοινωνιών αποτελεί στην κυριολεξία θέμα επιβίωσης για τα νησιά μας. Η Ιθάκη και η Κεφαλονιά δεν θα επιτρέψει να γίνονται οι πολίτες τους όμηροι κανενός. Επειδή τα συμφέροντα των «λίγων», οδήγησαν πάντα τους πολλούς να πληρώνουν το μάρμαρο δεν σημαίνει πως αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει επ’άπειρον.
Για τούτο δεν συζητούμε με βάση ασαφείς εξαγγελίες «τροποποιήσεις δρομολογίων», οι οποίες αδιευκρίνιστα και αόριστα μπορούν να μεταβάλλονται κατά το δοκούν για ένα μήνα, για δύο μήνες, για ένα χρόνο. Αλλά, απαιτούμε άμεση και ξεκάθαρη λύση με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τις οποίες θα προκύπτουν νομικές ευθύνες, πριν αναλάβουμε δυναμικές κινητοποιήσεις.
Όμως, για να απαγκιστρωθούμε οριστικά από τα ισχυρά συμφέροντα οφείλουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις οικονομικές προϋποθέσεις, συνθήκες, στα νησιά μας οι οποίες θα «υποχρεώσουν» τα συμφέροντα να εναρμονιστούν με τις ανάγκες του τόπου. Αυτό απαιτεί την εκπόνηση προγραμμάτων και ανάλογων ενεργειών σε βάθος χρόνου πράγμα για το οποίο είστε συνυπεύθυνοι.
Με τιμή και εμπιστοσύνη
Ο.Μ. Ιθάκης και Ο.Μ. Σάμης
Για την κοινοποίηση Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer