Το 1ο Λύκειο Αργοστολίου προβαίνει σε συμβολική κατάληψη του σχολικού κτηρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση των υπευθύνων στους σχολικούς αγώνες
Κατάληψη από τους μαθητές του 1ου Λυκείου Αργοστολίου
Κοινωνία
27/03/2017 | 10:27

Το 1ο Λύκειο Αργοστολίου προβαίνει σε συμβολική κατάληψη του σχολικού κτηρίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση των υπευθύνων στους σχολικούς αγώνες.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 κατά την διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ 1ου ΓΕΛ και ΓΕΛ Ληξουρίου, οι διαιτητές εγκατέλειψαν τον αγωνιστικό χώρο ισχυριζόμενοι εκτεταμένα επεισόδια αν και δεν συνέβησαν πάρα μόνο μικρής έκτασης διαφωνία μεταξύ παικτών τα οποία ξεκίνησαν από παίκτη του ΓΕΛ Ληξουρίου, όπως ο ίδιος παραδέχτηκε. Η διαφωνία αυτή επιλύθηκε άμεσα με την παρέμβαση των προπονητών και των αρχηγών των ομάδων – μια που οι διαιτητές είχαν αποχωρήσει. Τον αγώνα παρακολουθούσαν μαθητές από πολλά σχολεία, όμως κανείς από την κερκίδα δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Κατά συνέπεια τα οποία θέματα δημιουργήθηκαν στην κερκίδα δεν μπορούν να καταλογιστούν σε ένα σχολείο. Πιστεύουμε ότι οι διαιτητές με την στάση τους αυτή αδιαφόρησαν για την πραγματική αποτύπωση των γεγονότων και την απόδοση ευθυνών, δεν προσπάθησαν να σταματήσουν τα όποια επεισόδια και δεν μας έδωσαν καν το δικαίωμα ένστασης.
Έγραψαν ένα φύλλο αγώνα στο οποίο δεν υπάρχει ουσιαστική περιγραφή του αγώνα (το φύλλο αγώνα με την διακοπή δεν έχει την υπογραφή των αρχηγών των ομάδων ούτε των συνοδών καθηγητών για να υποβληθεί ένσταση). Στην συζήτηση που έγινε στα γραφεία της δευτεροβάθμιας και ενώπιον του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κυρίου Μαρκάτου, το ΓΕΛ Ληξουρίου έλαβε την ευθύνη της έντασης. Την Πέμπτη το μεσημέρι πληροφορηθήκαμε για τον αποκλεισμό και των δύο ομάδων από τον επόμενο αγώνα. Θεωρούμε όλη αυτή την διαδικασία αντιπαιδαγωγική, καθώς ο αθλητισμός είναι κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ισάξιο με τα υπόλοιπα γνωστικά αντικείμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και προβλέπεται από τον νόμο η πληρωμή της μετακίνησης των μαθητών από το κράτος, αυτό δεν υλοποιήθηκε. Στην διαμαρτυρία μας στήριξε το 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου.

Το Δεκαπενταμελές του 1ου ΓΕΛ Αργοστολίου

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer