Συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας
Κατοχύρωση ζητούν οι Δήμοι
Πολιτική
25/04/2015 | 10:29

Συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις όσον αφορά στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, οι περιφερειάρχες της χώρας αναμένεται να βρεθούν στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και να τεθούν οι προϋποθέσεις για τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα, με βάση το οποίο τα ταμειακά διαθέσιμα των Περιφερειών θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Πρέπει να ενημερωθούμε, για να δώσουμε βοήθεια. Είναι προϋπόθεση να μη σταματήσει η ρευστότητα για τις Περιφέρειες και να διαφυλαχθεί η συνέχιση και η ολοκλήρωση των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ» τόνισε ο πρόεδρος της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), Κωνσταντίνος Αγοραστός.

Ωστόσο, στη συνάντηση δεν θα παρευρίσκεται η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία είναι στις ΗΠΑ και θα επιστρέψει μεθαύριο στην Αθήνα. Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει μεταφέρει τα αποθεματικά της σ’ έναν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος, με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εδώ και ένα μήνα, γεγονός που είχε προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση και διαξιφισμούς με την αντιπολίτευση στην Περιφέρεια Αττικής.

Στις 3 το απόγευμα, στο Μαξίμου θα βρεθεί το προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και οι επικεφαλής των παρατάξεων. Οπως ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου της Ενωσης, Γιώργου Πατούλη, η ΚΕΔΕ θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό νομοθετική κατοχύρωση, προκειμένου να μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος τα χρήματα των δήμων. Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά κατά τη συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, υπήρξαν δημόσιες τοποθετήσεις υπουργών, σύμφωνα με τις οποίες τα ανταποδοτικά τέλη και τα κονδύλια που πρόκειται να καλύψουν τις ανάγκες χρηματοδότησης των έργων δεν υπάρχει υποχρέωση να μεταφερθούν στην ΤτΕ. «Καλά είναι τα λόγια, αλλά η αυτοδιοίκηση χρειάζεται και νομοθετική κατοχύρωση» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: kathimerini.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer