Οι Κεφαλλονίτες ναυτικοί είναι χαρισματικοί, έχουν ικανότητες και διακρίνονται στα πέρατα του κόσμου. Ένας τέτοιος Κεφαλλονίτης είναι και ο Χάρης Τζάκης.
Κεφαλλονίτης ο πλοηγός των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων του Πειραιά!
Δημοφιλή
28/05/2016 | 13:09

Της Γιάννας Κουλουμπή

 

Πριν από λίγες ημέρες το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου έδεσε στο λιμάνι του Πειραιά, προκαλώντας τον θαυμασμό του κόσμου που έσπευσε να το δει από κοντά. Καθημερινά στο μεγάλο λιμάνι της χώρας μας δένουν κρουαζιερόπλοια και άλλα πλοία που χρήζουν πλοήγησης από έμπειρους πλοηγούς, ώστε να γίνεται με ασφάλεια ο κατάπλους και απόπλους.

Η πλοήγηση γενικά θεωρείται πολύ σημαντική και οι πλοηγοί οφείλουν να είναι έμπειροι και γνώστες των λιμένων και των λιμενικών εγκαταστάσεων, αφού ο ρόλος τους είναι να συμβουλεύουν τον πλοίαρχο. Για αυτό άλλωστε και η πλοήγηση είναι υποχρεωτική και οι Γάλλοι συνηθίζουν να λένε πως ένας πλοηγός είναι ένας ζωντανός χάρτης / ναυτιλιακός οδηγός.

Οι Κεφαλλονίτες ναυτικοί είναι χαρισματικοί, έχουν ικανότητες και διακρίνονται στα πέρατα του κόσμου. Ένας τέτοιος Κεφαλλονίτης είναι και ο Χάρης Τζάκης. Γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και αποφοίτησε από την σχολή εμποροπλοιάρχων στο Αργοστόλι. Έχει κάνει καριέρα ως ναυτικός από δόκιμος ως πλοίαρχος  και από το 2009 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως πλοηγός στο λιμάνι του Πειραιά που δέχεται τα μεγάλου μεγέθους κρουαζιερόπλοια, κοντέινερ και δεξαμενόπλοια.

Ο ίδιος παραμένει ταπεινός, αφού πιστεύει πως όσο ψηλά και φτάσει κάποιος, καλό είναι να περπατά στην άκρη του δρόμου… Η πραγματικότητα ωστόσο δεν αλλάξει, αφού η δουλειά του είναι να πλοηγεί τα μεγάλα μεγέθους πλοία στο πιο σημαντικό λιμάνι της χώρας και σε ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer