Ήταν ένα πολύ καλό καλοκαίρι και μάλιστα οι τουρίστες επέλεξαν την Κεφαλονιά παρά τον φόβο που υπήρχε μετά τον σεισμό
Κεφαλονιά: Ο σεισμός δεν «έπληξε» τις ομορφιές της!
Τουρισμός
01/09/2014 | 17:48

Τον περασμένο Ιανουάριο ο σεισμός των 6,1 ρίχτερ αλλά και η μετασεισμική ακολουθία που έπληξε την Κεφαλονιά δημιούργησε πολλά προβλήματα στο νησί.

Στόχος της δημοτικής αρχής και των τοπικών φορέων εκτός από την αποκατάσταση των ζημιών ήταν να μην πληγεί και ο τουρισμός.

Όμως, όπως μας είπαν αρμόδιοι φορείς: «ήταν μια υπέροχη χρονιά για τον τουρισμό στο νησί μας!  Ήταν ένα πολύ καλό καλοκαίρι και μάλιστα οι τουρίστες επέλεξαν την Κεφαλονιά παρά τον φόβο που υπήρχε μετά τον σεισμό».

H εικόνα στην παραλία του Μύρτου μετά τον εγκέλαδο είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία, αφού τίποτα δεν θύμιζε την παλιά της ομορφιά! Συγκεκριμένα, η σεισμική δόνηση προκάλεσε τεχνητή παλίρροια, με αποτέλεσμα τα νερά της θαλάσσης να υποχωρήσουν, αφήνοντας στο λεγόμενο «Σχίσμα του Χάρακα», μόνο το χώμα.

Όμως η εξωτική της εικόνα επανήλθε και προσέλκυσε εκατοντάδες κόσμου, ειδικά τον Αύγουστο, όπως μας είπαν κάτοικοι του νησιού!

«Η προσέλευση των τουριστών στο ξενοδοχείο μας ήταν πολύ ικανοποιητική. Παρουσίασε αύξηση τον Αύγουστο. Αρκετοί ανησυχούσαν και μας ρωτούσαν για την ασφάλεια του κτιρίου, όμως μόλις ήρθαν στο νησί μας σταμάτησαν να ανησυχούν» ανέφερε ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο Ληξούρι.

Και στο Αργοστόλι όμως υπήρχε προσέλευση από τον Ιούλιο και μετά. «Ο Ιούνιος δεν κινήθηκε πολύ, τον Ιούλιο άρχισε να έρχεται κόσμος στο νησί αλλά κυρίως Έλληνες. Ο Αύγουστος όμως είχε τουρίστες, στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Εμείς δεν είχαμε κάποια αύξηση όπως στα άλλα νησιά. Μάλιστα πολλοί τουρίστες μας ρωτούσαν αν το ξενοδοχείο μας είναι αντισεισμικό και αν είχε κάποιο πρόβλημα στο σεισμό» είπε χαρακτηριστικά στο star.gr υπάλληλος ξενοδοχείου στο Αργοστόλι.

Ακόμα, ικανοποιημένοι φάνηκαν οι ιδιοκτήτες στους χώρους εστίασης.

«Φέτος η αλήθεια είναι πως μετά το σεισμό ζούσαμε με τον φόβο ότι δεν θα έρθουν τουρίστες στο νησί. Όμως από τα μέσα Ιουλίου ήμασταν ”γεμάτοι”», είπε ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Αργοστόλι.

Ωστόσο επίσημα στοιχεία δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί. Παρ’ όλα αυτά κάτοικος του νησιού μας είπε χαρακτηριστικά: «Μετά από την έντονη φημολογία που είχε προκληθεί με τους σεισμούς, τα περιμέναμε πολύ χειρότερα τα πράγματα. Είχαμε όμως πολύ κόσμο στο νησί. Όπως κάθε χρονιά, οι παραλίες και οι δρόμοι ειδικά τον Αύγουστο ήταν γεμάτοι!».

Πηγή: star.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer