Ερώτηση για τη δυσβάσταχτη φορολογία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, μικρεμπόρων, ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ
ΚΚΕ: Ερώτηση για τη δυσβάσταχτη φορολογία των ΕΒΕ
Πολιτική
25/07/2014 | 08:28

Ερώτηση για τη δυσβάσταχτη φορολογία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, μικρεμπόρων, ελεύθερων επαγγελματιών και βιοτεχνών κατέθεσαν προς τον υπουργό Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος και Θεοδόσης Κωνσταντινίδης.Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:
«Θέμα: Για τη δυσβάσταχτη φορολογία χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων, μικρέμπορων, ελεύθερων επαγγελματιών, βιοτεχνών
Αυτήν την περίοδο χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, μικρέμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοτέχνες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πληρωμή δυσβάσταχτων οφειλών προς την εφορία.
Με βάση το νόμο 4110/2013, καλούνται να πληρώσουν ποσά που αδυνατούν να καταβάλουν, αφού επιβάλλεται φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ, 55% προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά, χώρια τα τεκμαρτά εισοδήματα. Η κατάσταση χιλιάδων από αυτούς είναι απελπιστική, αφού ήδη από το προηγούμενο έτος έχουν οφειλές προς την εφορία ή το ταμείο τους, που αδυνατούσαν να καταβάλουν. Επιπλέον, θα κληθούν να πληρώσουν και φόρο επιτηδεύματος ύψους 650€, ποσό αναλογικά πολύ μεγάλο για εισοδήματα κάτω των 20.000€.
Ερωτάται ο κ. υπουργός τι προτίθεται να κάνει με:
• Την κατάργηση του νόμου 4110/2013.
• Την επιστροφή του αφορολόγητου για εισοδήματα ως 20.000€ και 5.000€ προσαύξηση για κάθε παιδί.
• Την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις με εισόδημα ως 20.000€.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer