Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία του Νομού να βγάλουν συμπεράσματα τους.
ΚΚΕ: Ρεσιτάλ υποκρισίας από ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τους σεισμόπληκτους μαθητές
Πολιτική
22/12/2014 | 03:20

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία του Νομού να βγάλουν συμπεράσματα απ’ αφορμή τη στάση της συγκυβέρνησης (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) και της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ) για τους σεισμόπληκτους μαθητές, τις εργατικές – λαϊκές οικογένειές τους και τα οξυμένα προβλήματα των σχολείων του Νομού.
Οι εκπρόσωποι της συγκυβέρνησης διαμήνυσαν στους μαζικούς φορείς του Νομού, που έκαναν παράσταση στη Βουλή, ότι δεν υπάρχουν λεφτά για σχολεία, υποδομές και αντισεισμική θωράκιση, ότι πρέπει να μάθουν να ζουν με τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και υπεράσπισαν τη συνολική πολιτική των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων (νέο σχολείο, τράπεζα θεμάτων). Η όποια διεκδίκηση, είπαν, πρέπει να κινείται στο πλαίσιο του «ρεαλισμού», δηλαδή χωρίς να αμφισβητεί τη γραμμή της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, χωρίς να αμφισβητούνται οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που διώχνουν τους μαθητές από το σχολείο και τους στέλνουν στην κατάρτιση και τη τζάμπα εργασία. Στην ίδια ρότα έχουν αφήσει αβοήθητες τις σεισμόπληκτες οικογένειες, χωρίς αποζημιώσεις και μέτρα για την κατοικία, χωρίς μέτρα για τις βασικές υποδομές, με συγκοινωνιακή απομόνωση, ακριβώς για να υπηρετηθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη και τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των εφοπλιστών. Καμία εγγύηση δεν υπάρχει και για στοιχειώδη μέτρα υπέρ του σεισμόπληκτου λαού και των παιδιών του (πχ αντισεισμικοί έλεγχοι) ούτε για αυτονόητες αντισταθμιστικές παρεμβάσεις (πχ ποσόστωση για δύο ακόμη χρόνια).
Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ρεσιτάλ υποκρισίας, αναλγησίας και τυχοδιωκτισμού. Ο εκπρόσωπός του στη Βουλή, μίλησε για ομαλοποίηση της κατάστασης των σεισμοπλήκτων στο Νομό, τόνισε κι αυτός όπως κι η συγκυβέρνηση ότι λεφτά δε μπορεί να δοθούν ούτε από δημόσιες επενδύσεις ούτε από το ΕΣΠΑ, ενώ αποκάλυψε πως η κ. Βουλευτής δεν έχει ζητήσει να δοθεί ποσόστωση στους σεισμόπληκτους μαθητές επειδή υλοποιεί σχετική κεντρική κομματική γραμμή. Για μια ακόμη φορά ο ΣΥΡΙΖΑ είπε απροσχημάτιστα τη θέση που είχε εκφράσει και πέρσι, κόντρα στις διεκδικήσεις του μαζικού κινήματος για τους σεισμόπληκτους, όταν χαρακτήριζε «ανήθικα» τα αιτήματα των περσινών κινητοποιήσεων. Είναι απαράδεκτο ότι διοχέτευσε το δηλητήριο του κοινωνικού αυτοματισμού, προσπαθώντας να αντιπαραθέσει τους σεισμόπληκτους μαθητές της Κεφαλονιάς με μαθητές άλλων περιοχών που αντιμετωπίζουν κι αυτοί τα αδιέξοδα της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ. Σε αυτά που είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή δεν υπάρχει καμία αντίφαση ούτε με προηγούμενες δηλώσεις στελεχών ούτε με τη γενική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αποκαλυπτικό ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων, που πρόσκειται στην αξιωματική αντιπολίτευση, δεν έχει εκφράσει διαφωνία στα αρμόδια Υπουργεία της συγκυβέρνησης σχετικά με τους άξονες και τις χρηματοδοτικές προτεραιότητες υπέρ του κεφαλαίου. Επιπλέον, η νέα Περιφερειακή Αρχή δεν δρομολογεί τα αναγκαία νέα σχολικά συγκροτήματα. Εξάλλου, νωπές είναι ακόμη οι καλοκαιρινές δηλώσεις και της κ. Βουλευτή, σύμφωνα με τις οποίες προκρίνονταν επισκευές και όχι νέα σχολικά συγκροτήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο το πλαίσιο της γενικότερης εκπαιδευτικής πολιτικής της ΕΕ ούτε τα μέτρα υπέρ των μονοπωλίων. Οι αντιφάσεις και οι προσπάθειες «να μαζέψει τα αμάζευτα», οφείλονται στο ότι από τη μία είναι πιστός υπηρέτης της άρχουσας τάξης αλλά από την άλλη επιδιώκει το λαϊκό έρεισμα για να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».
Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ τονίζει ότι ο λαϊκός παράγοντας, οργανωμένος, ταξικά προσανατολισμένος, με ψηλά το κεφάλι και δίχως αυταπάτες, διεκδικώντας όλα όσα του ανήκουν, με ισχυρό ΚΚΕ, μπορεί και πρέπει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του. Να ηττηθεί όχι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων, η οικονομία να γίνει λαϊκή και ο πλούτος να πάει σε αυτούς από τους οποίους έχει κλαπεί. Αυτή είναι η λύση και για τους σεισμόπληκτους.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer