Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών μας σε συναγερμό για να μην περάσει η παραπέρα υποβάθμιση της υγείας στο νομό, να μην κλείσει το «Μαντζαβινάτειο» αλλά και άλλες δομές υγείας
ΚΚΕ: Συναγερμός για να μην κλείσει το “Μαντζαβινάτειο”
Πολιτική
29/04/2016 | 10:03

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό των νησιών μας σε συναγερμό για να μην περάσει η παραπέρα υποβάθμιση της υγείας στο νομό, να μην κλείσει το «Μαντζαβινάτειο» αλλά και άλλες δομές υγείας. Οι μετακινήσεις γιατρών από περιφερειακές δομές προς το ΓΝΝΑ Αργοστολίου με το πρόσχημα της «βελτίωσης της λειτουργίας του ΓΝΝΑ και την κάλυψη των εφημεριών» δίνουν το τελευταίο χτύπημα στο Μαντζαβινάτειο και τα ΚΥ στο νομό. Επιπλέον, υπονομεύουν την ήδη προβληματική λειτουργία του ΓΝΝΑ Αργοστολίου και βάζουν σε κίνδυνο τόσο τους ασθενείς όσο και τους γιατρούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, κλιμακώνει την επίθεσή της προκειμένου να ανταποκριθεί στην στρατηγική επιλογή για εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Η υγεία είναι ένας από τους βασικότερους τομείς που επιδιώκεται να «εξοικονομηθούν» τεράστια κονδύλια και να δημιουργήσουν το κατάλληλο περιβάλλον για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της υγείας. Οι περικοπές καθορίζονται πλέον από το στόχο του ετήσιου ορίου δαπανών για την υγεία τα 1,4 δις. ευρώ και μέχρι το 2018, όπως επιβάλλει το 3ο μνημόνιο. Τα παραπάνω μέτρα δεν αποτελούν ελληνική «πρωτοτυπία» ούτε φυσικά έχει να κάνει με τον «κάβο» της «αξιολόγησης» αλλά με στρατηγική επιλογή κυβέρνησης – ΕΕ –ΔΝΤ – κεφαλαίου.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί το λαό του νομού να βγάλει συμπεράσματα από την κοροϊδία των κυβερνητικών παραγόντων και της τοπικής διοίκησης, από τις ψεύτικες υποσχέσεις για λύσεις που θα είναι συμβατές με την κυβερνητική πολιτική. Ιδιαίτερα οι κάτοικοι της πιο σεισμόπληκτης περιοχής του νομού, της Παλικής να τσακίσουν τις προκλήσεις της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτίνας ότι ζουν, κατοικούν, μορφώνονται και νοσηλεύονται σε συνθήκες καλύτερες από άλλες περιοχές της χώρας!!! Να απομονωθεί η ψεύτικη και αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ που δεν ακουμπά το «πάπλωμα» της στρατηγικής του κεφαλαίου. Να δοθεί δυναμική απάντηση και στα άλλα κόμματα που στηρίζουν την καπιταλιστική κερδοφορία στο χώρο της υγείας και που σήμερα υποκριτικά ξιφουλκούν τάχα να μην κλείσει το Μαντζαβινάτειο.

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ καλεί σε συστράτευση εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, εργαζόμενους στην υγεία.

Διεκδικούμε:

  • Να μην γίνει καμιά μετακίνηση προσωπικού από το Μαντζαβινάτειο, αντίθετα να ανακληθούν τώρα αυτές που έχουν γίνει και να επιστρέψουν όσοι γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι έχουν μετακινηθεί.
  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες.
  • Να πλαισιωθούν και τα δύο Νοσοκομεία του Νομού, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, το ΕΚΑΒ και οι δομές Ψυχικής Υγείας με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων πλήρους και σταθερής απασχόλησης.
  • Καμιά συγχώνευση – κατάργηση νοσοκομείου.
  • Ενιαίο, καθολικό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας – πρόνοιας – φαρμάκου με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία.

Η ριζική λύση και για την υγεία είναι σε μια κοινωνία, με το λαό στην εξουσία, που θα οργανώσει την παραγωγή, την οικονομία, τις κοινωνικές υπηρεσίες με κριτήριο την κάλυψη των πραγματικών λαϊκών αναγκών. Γι αυτό το δρόμο ανάπτυξης αγωνίζεται το ΚΚΕ και είναι επίκαιρος και αναγκαίος όσο ποτέ.

Αργοστόλι 28/4/2016

Η ΤΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης του ΚΚΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer