Η συνεδρίαση διακόπηκε προς στιγμήν για να χαμηλώσουν οι τόνοι και συνεχίστηκε αργότερα
Κλίμα έντασης στο Περιφερειακό Συμβούλιο
Πολιτική
25/04/2015 | 15:47

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Στον αέρα πήγε να τιναχθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στο Δημοτικό Θέατρο του Αργοστολίου. Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χρήστος Άνθης έθεσε επερώτηση για την πορεία του έργου στον δρόμο του Χάρακα. Εξαγριωμένοι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Ερύσσου, προεξάρχοντος του Αντιδήμαρχου της περιοχής, Κώστα Κοντογούρη απαίτησαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο να συντάξει ψήφισμα που να αποφασίζει το άνοιγμα του δρόμου από τη στιγμή που εκτιμούν αν αυτό δεν γίνει σύντομα “τότε θα πέσει ταφόπλακα στην περιοχή», όπως είπε, εν όψει της τουριστικής περιόδου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας ξεκαθάρισε ότι αυτό το ενδεχόμενο θα εξεταστεί σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Δήμο, όπως έχει καθοριστεί, από τη στιγμή που θα γίνει επίσκεψη στο εργοστάσιο κατασκευής της μεταλλικής γέφυρας στην Πάτρα και διαπιστωθεί ότι δεν πρόκειται να είναι εγκαίρως έτοιμη.

Ωστόσο, η τοποθέτηση του δεν στάθηκε ικανή να καθησυχάσει τους Ρισσιάνους αλλά πυροδότησε ακόμη περισσότερο τα πνεύματα. Όπως υποστήριξαν σε επίσκεψη που έκαναν στο εργοστάσιο, διαπίστωσαν ότι γέφυρα δεν… υπάρχει και γι αυτό το λόγο δημιουργήθηκε για λίγα λεπτά… χάος στην αίθουσα στη συνεδρίασης από τις φωνές τους. “Μας κοροϊδεύετε” φώναζαν προς τον Αντιπεριφερειάρχη, προκαλώντας την αντίδραση του τελευταίου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι μέχρι σήμερα έχει πει όλη την αλήθεια στη συνάντηση που είχε με τους κατοίκους. “Πρόκειται για μεθοδευμένη επίθεση από τον Αντιδήμαρχο και ελάχιστους επαγγελματίες. Σόου σε εμένα δεν θα κάνετε!” είπε σε έντονο ύφος ο κ. Δρακουλόγκωνας για να κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο η ένταση, με το ξέσπασμα και του Δημοτικού Συμβούλου, Παναγή Κοκκόλη.

«Πυροσβεστική» σε όλη την αυτή την ένταση που δημιουργήθηκε ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου, Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος πήρε ανοιχτά το μέρος του Αντιπεριφερειάρχη λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει αναιρέσει όσα έχουν συμφωνηθεί και θα μεταβεί μαζί του στο εργοστάσιο της Πάτρας σε μια εβδομάδα για να διαπιστωθεί αν είναι έτοιμη η γέφυρα.

Μάλιστα, σε τετ-α-τετ που είχε με τον κ. Κοντογούρη κατά την αποχώρηση των Ρισσιάνων από τη συνεδρίαση, του είπε σε έντονο ύφος ότι με την αντίδραση του “μηδενίζει” τη δική του παρουσία και τοποθέτηση, υπέρ του δίκαιου αιτήματος τους.

Μέσα σε όλη αυτή την… ωραία ατμόσφαιρα, ο μαινόμενος Κώστας Κοντογούρης τα έβαλε και με τον Νικόλα Βαλλιανάτο, ο οποίος ζήτησε να πάρει το λόγο για το θέμα. “Μην μιλάς εσύ, νεκροθάφτη της Ερύσσου”, του είπε χαρακτηριστικά για να πάρει απάντηση από τον κ. Βαλλιανάτο. «Τι μιλάς εσύ ρε Κοντογούρη, που επί της θητείας σου στον Δήμο Ερύσσου έκανες εκχιονισμούς τον Ιούλιο μήνα!».

Η συνεδρίαση διακόπηκε προς στιγμήν για να χαμηλώσουν οι τόνοι και συνεχίστηκε αργότερα με τη συζήτηση για την επαναλειτουργία της ακτοπλοικής γραμμής Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη, που τέθηκε από επιτροπή κατοίκων της περιοχής. Παρέμβαση επί του θέματος έκανε και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Διονύσης Γεωργόπουλος θέτοντας το ζήτημα της ασφάλειας των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με αφορμή το περιστατικό του συνέβη πρόσφατα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Σάμη-Αστακός με τους μαθητές της Κεφαλονιάς. Τελικά έπειτα από αρκετές τοποθετήσεις στηρίχθηκε το ψήφισμα των κατοίκων της Σάμης, που πρότεινε ακόμη να γίνει μια συνάντηση στην περιοχή, παρουσία του Περιφερειάρχη και άλλων Συμβούλων για να συζητηθούν τα προβλήματα της.

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Διονύσης Λυκούδης ζητώντας από το Περιφερειακό Συμβούλιο να προχωρήσει σε ένα ψήφισμα που θα στηρίζει και θα πιέζει την κυβέρνηση προς την υλοποίηση του σχεδίου για την ανασυγκρότηση της σεισμόπληκτης Παλλικής. Το θέμα αυτό, ωστόσο, θα απασχοληθεί την αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει στο Ληξούρι.

perifereiako (1) perifereiako (2) perifereiako (3) perifereiako (5) perifereiako (6) perifereiako (7) perifereiako (8)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer