Η Κυβέρνηση αναμένεται να εκδόσει απόψε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Κλειστές οι τράπεζες έως και την Τετάρτη
Οικονομία
06/07/2015 | 20:32

Κλειστές μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνουν οι τράπεζες της Ελλάδος σύμφωνα με την απόφαση των εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της χώρας.

Σημειώνεται μάλιστα, όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις η Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών Λούκα Κατσέλη, το όριο ανάληψης δεν θα αλλάξει, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη το βράδυ και θα παραμείνει στα 60 ευρώ.

Για το  άνοιγμα των τραπεζών , το ημερήσιο όριο αναλήψεων των 60 ευρώ αλλά και η μεταχείριση των μετρητών που βρίσκονται σε θυρίδες είναι τα θέματα για τα  οποία πάρθηκαν αποφάσεις σήμερα στη  σύσκεψη στο Γενικό λογιστήριο του κράτους.

Η σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρεία του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών κ. Δημήτρη Μάρδα και την συμμετοχή των εκπροσώπων των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών της Τράπεζας της Ελλάδας και της ΕΕΤ έγινε σχεδόν παράλληλα με την συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΚΤ .

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή (28/6), μια εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, η κυβέρνηση εξέδωσε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία οι τράπεζες θα παρέμεναν κλειστές μέχρι σήμερα (6/7).

 

Με το όριο που θέσπισε το capital controls στα 60 ευρώ αναλήψεις από τα ΑΤΜ, λειτουργούν μόνο συγκεκριμένα υποκαταστήματα των συστημικών τραπεζών, προκειμένου να εξυπηρετούν συνταξιούχους και ανέργους που δεν έχουν κάρτα αναλήψεων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer