Οι γνωστοί – άγνωστοι δράστες, τους οποίους όλοι γνωρίζουμε, ποντάρουν στην έλλειψη αποδείξεων και επαναλαμβάνουν το έργο τους ανερυθρίαστα, χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής
Κρούσματα δηλητηριάσεων σκύλων στα Μουσάτα
Κοινωνία
29/03/2015 | 11:30

Η θανάτωση των σκύλων με δηλητηριασμένα δολώματα (φόλες) είναι μια βάρβαρη και αξιόποινη πράξη. Ο θάνατος από φόλα είναι αγωνιώδης και συνοδεύεται από φρικτούς πόνους, άφρισμα και έντονους σπασμούς μέχρι να καταλήξει το ζώο ενώ οι εικόνες είναι σοκαριστικές τόσο για τον ιδιοκτήτη του σκύλου όσο και για τυχόν ανηλίκους που έχουν την ατυχία να παρακολουθήσουν ένα τέτοιο θέαμα.

Σχεδόν κάθε χρόνο, συμβαίνουν στην περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Μουσάτων πολυάριθμα κρούσματα δηλητηριάσεων σκύλων. Η βάρβαρη αυτή πρακτική είναι  κάτι το οποίο η κοινωνία μας σχεδόν αναμένει κάθε τέτοια εποχή, καθώς «ξεκινάει η τουριστική περίοδος», «ανοίγουν τα μαγαζιά» και «έρχονται οι τουρίστες». Οι γνωστοί – άγνωστοι δράστες, τους οποίους όλοι γνωρίζουμε, ποντάρουν στην έλλειψη αποδείξεων και επαναλαμβάνουν το έργο τους ανερυθρίαστα, χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής.

Προσωπικά, είναι ο δεύτερος σκύλος που χάνω τα τελευταία πέντε χρόνια. Και στις δύο περιπτώσεις, το δηλητηριασμένο δόλωμα δόθηκε ενώ το σκυλί ήταν εντός της αυλής της κατοικίας. Το ελάχιστο που οφείλω να κάνω αυτό το καλοκαίρι, είναι να ενημερώσω τους τουρίστες με όλα τα πρόσφορα μέσα (αφίσες σε δημόσιους χώρους, διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) ότι το μέρος που επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους, έχει και μια άλλη, σκοτεινή και βάναυση πλευρά, η οποία δεν αναφέρεται στα διαφημιστικά φυλλάδια των τουριστικών τους εταιρειών.

Διονύσης Μινέτος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer