Τι γράφει το επίσημο δελτίο του υπουργείου Εξωτερικών.
«Λειτουργός» του Δήμου Κεφαλλονιάς ο Κουίκ στο Βανκούβερ, μετέφερε μήνυμα του Δημάρχου!
Πολιτική
28/03/2017 | 12:53

Τις τελευταίες ημέρες, λόγω της παρουσίας του κ. Κουίκ στον Καναδά, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Καναδά, έχουν γραφεί πολλά στο διαδίκτυο, άλλα επίσημα και άλλα όχι, άλλα επώνυμα και άλλα όχι. Εμείς όμως στεκόμαστε περισσότερο στα όσα εμπλέκουν την Κεφαλλονιά σε αυτό και ειδικά τον Δήμαρχο Κεφαλλονιάς, κ. Αλέξανδρο Παρίση…., αφού φαίνεται ότι ο υφυπουργός μετέφερε την πρόταση του Δήμου Κεφαλλονιάς για αδελφοποίηση με το Βανκούβερ!

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε αυτούσιο το επίσημο δελτίο τύπου του διαδικτυακού τόπου του υπουργείου εξωτερικών με ημερομηνία 22/03/2017, όπου γίνεται ενημέρωση για το ταξίδι του κ. Κουίκ στον Καναδά.

«Συνάντηση με τον Καναδό Πρωθυπουργό κ.Justin Trudeau, διμερείς επαφές με μέλη της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης αλλά και Τοπικών Κυβερνήσεων και συναντήσεις με τις μεγαλύτερες Ελληνικές Κοινότητες της χώρας, θα έχει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επισκέπτεται τον Καναδά, στα πλαίσια του φετινού εορτασμού των 150 χρόνων της χώρας, των 75 χρόνων των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Καναδά και των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουν η Ελληνική Πρεσβεία και οι Ελληνικές Κοινότητες όλων των μεγάλων Καναδικών πόλεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στην πρωτεύουσα του Καναδά Οττάβα, ο κ. Υφυπουργός βρίσκεται από χθες το βράδυ. Σήμερα θα συναντηθεί με τον Καναδό ομόλογό του, Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Ian Shugart, τον οποίο θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις σε εθνικά θέματα και θα συζητήσει θέματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κουίκ θα έχει, επίσης, συναντήσεις με Ομογενείς που στελεχώνουν διάφορες θέσεις της καναδικής διοίκησης, καθώς και με τη Γερουσιαστή κα Pana Merchant, η οποία είναι και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).

Το απόγευμα, ο κ. Υφυπουργός θα μεταβεί στο Τορόντο, όπου θα παραστεί στην επίσημη τελετή έπαρσης της ελληνικής Σημαίας, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την Εθνική μας Εορτή , παρουσία των στελεχών της τοπικής κυβέρνησης του Οντάριο και δημοτικών Αρχών. Θα συναντηθεί, επίσης, με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καναδά κ.κ. Σωτήριο, καθώς και με εκπροσώπους ομογενειακών φορέων της περιοχής.

Αύριο το βράδυ θα βρίσκεται στο Βανκούβερ, όπου την επομένη το πρωί θα επισκεφθεί τo Κέντρο Ελληνικών Σπουδών «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της ελληνικής Κοινότητας Βανκούβερ για την 25η Μαρτίου.

Θα μεταφέρει, επίσης, την πρόταση του Δήμου Κεφαλονιάς, για αδελφοποίηση με το Βανκούβερ, καθώς ο Κεφαλλονίτης θαλασσοπόρος Ιωάννης Φωκάς (Χουάν ντε Φούκα) ήταν ο πρώτος που ανακάλυψε τα Στενά του Βανκούβερ, επικεφαλής Ισπανικής αρμάδας.

Τέλος, στο Μόντρεαλ, ο κ. Κουίκ, θα συναντηθεί με τον Καναδό Πρωθυπουργό κ. Justin Trudeau και μαζί θα παραστούν στις εκδηλώσεις, με Δοξολογία και Παρέλαση, που διοργανώνει η εκεί Ελληνική Κοινότητα για τον πανηγυρικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, τις οποίες θα τιμήσει φέτος με τη παρουσία του ο Καναδός Πρωθυπουργός.

Τέλος, στο Μόντρεαλ, με βάση το πρόγραμμα που του έχει εκπονηθεί, ο ΥΦΥΠΕΞ θα επισκεφθεί το Σχολείο Σωκράτης και θα παρακαθίσει σε επίσημο γεύμα που οργανώνει προς τιμήν του η Ελληνική Κοινότητα.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα αναχωρήσει για Αθήνα»

Η αλήθεια είναι μια έκπληξη τη νιώσαμε και ένα ρίγος επίσης, καθώς δεν περιμέναμε να το διαβάσουμε κάτι τέτοιο… Θεωρούσαμε ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών είχαν υποστεί ρήγμα μετά και την ερώτηση του Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου, για θέματα κακοδιαχείρισης στον Δήμο Κεφαλλονιάς, τα οποία τελικά δεν είχαν βάση, αφού επανειλημμένα έχουν γίνει έλεγχοι στο Δήμο. Προκάλεσε τότε εντύπωση πως η Βουλή αποφάσισε να ασχοληθεί με τον μικρό και σεισμόπληκτο Δήμο Κεφαλλονιάς για ένα τέτοιο θέμα (κι ενώ η υπόθεση είχε κλείσει σε επίπεδο ελέγχων) και όχι, ας πούμε, για τα λεφτά που δεν ήρθαν ποτέ στο νησί για ανοικοδόμηση μετά τους σεισμούς του 2014…

Αλλά τι να κάνουμε, φαίνεται πως η θέση του υφυπουργού κόμματα δεν κοιτάζει(και καλά κάνει) κι έτσι ο κ. Τέρενς Κουίκ με την ανάλογη περηφάνεια μετέφερε το μήνυμα του Δημάρχου Κεφαλλονιάς στην ομογένεια, αλλά και την πρόταση του τελευταίου για αδελφοποίηση… Να υποθέσουμε πως τώρα που έσπασε ο πάγος, ο κ. Κουίκ θα βοηθήσει τον Δήμο Κεφαλλονιάς και για την προώθηση κι άλλων σημαντικών θεμάτων, όχι στο εξωτερικό φυσικά, αλλά σε διάφορες υπηρεσίες των υπουργείων της Κυβέρνησης, ειδικά δε στα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών…

Όσον αφορά στα όσα εγράφησαν για το παραλίγο διπλωματικό επεισόδιο λόγω…διατυπώσεων στο επίσημο δελτίο τύπου του Υπουργείου, εμείς δεν παίρνουμε θέση, οι πολιτικοί εξάλλου, πάντα βρίσκουν τον τρόπο να «μπαλώνουν» τις γκάφες τους…

Η συντακτική ομάδα του e-kefalonia

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer