Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μη τοποθέτηση εξέδρας, φωτισμού αλλά και μικροφωνικής εγκατάστασης στη Κεντρική Πλατεία που είχε ως αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση συμπολιτών μας.
Λιτανεία με … παρατράγουδα στο Αργοστόλι
Δημοφιλή
12/08/2016 | 09:54

Του Αντώνη Καγγελάρη

Τελέσθηκε χθες 11 Αύγουστου και περί ώρας 8ης η Ιερά Παράκληση προς τιμήν του εν Αγίοις Πατρός ημών Σπυρίδωνος του Θαυματουργού στον ομώνυμο Ναό στο Αργοστόλι. Στη Παράκληση χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δημήτριος ενώ πήραν μέρος πλειάδα ιερών από τη περιοχή του Αργοστολίου.

Το ψαλτήρι στόλισε με τη παρουσία της η από Ληξουρίου χορωδία με χοράρχη τον κ. Βάλσαμο. Μετά το πέρας της παράκλησης ακολούθησε λιτανευτική πομπή, της οποίας προπορευόταν η φιλαρμονική Αργοστολίου και η οποία κατέληξε στη Κεντρική Πλατεία Βαλλίανου, όπου και τελέσθηκε δέηση πρώτα μεν υπέρ υγείας των παρακολουθούντων την λιτανεία και στη συνέχεια υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων των καταστρεπτικών σεισμών του 1953.

litaneia_ag_spuridwnas

litaneia_ag_spuridwnas

Στις ακολουθίες παρέστησαν εκ μέρους της πολιτικής εξουσίας ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης, η βουλευτής κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κεφαλονιάς κ. Γεράσιμος Παπαναστασάτος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Νίκος Ανουσάκης, Περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αξίζει να τονίσουμε ότι αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η μη τοποθέτηση εξέδρας, φωτισμού αλλά και μικροφωνικής εγκατάστασης στη Κεντρική Πλατεία που είχε ως αποτέλεσμα την οργισμένη αντίδραση κάποιων συμπολιτών μας και την εν γένει άποψη ότι βεβηλώθηκε με αυτό τον τρόπο η μνήμη των θυμάτων του σεισμού του 1953. Ας ελπίσουμε να μην δούμε τα ίδια χάλια και στην λιτανεία του Αγίου Γεράσιμου στο Αργοστόλι στις 16 Αυγούστου.

litaneia_ag_spuridwnas

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer