Ξεκαθάρισε ότι η ανάπλαση της Πλατείας Βαλλιάνου και του δρόμου Π. Βαλλιάνου θα ξεκινήσουν κανονικά και μάλιστα έχουν ήδη ενημερωθεί και οι επαγγελματίες για όσα οφείλουν να κάνουν
Λυκούδης: Τα έργα δεν θα σταματήσουν για κανένα λόγο…
Πολιτική
27/09/2016 | 14:37

Σε μια συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης, όσον αφορά πάντα στα μεγάλα έργα στην πόλη του Αργοστολίου, προχώρησε πριν από λίγο, στο γραφείο του, ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου και Τεχνικών Έργων του Δήμου Κεφαλλονιάς, κ. Διονύσης Λυκούδης. Εκεί ενημέρωσε για την εξέλιξη των όποιων έργων έχουν ξεκινήσει και όσων αναμένεται να ξεκινήσουν, ενώ ξεκαθάρισε ότι η ανάπλαση της Πλατείας Βαλλιάνου και του δρόμου Π. Βαλλιάνου θα ξεκινήσουν κανονικά και μάλιστα έχουν ήδη ενημερωθεί και οι επαγγελματίες για όσα οφείλουν να κάνουν.

Ο κ. Λυκούδης αρχικά έκανε μια μίνι ενημέρωση για το έργο της αφαλάτωσης, το όποιο προχωρά και μάλιστα ο φάκελος είναι ήδη στα χέρια του αρμόδιου Υπουργού, και πρόσθεσε ότι  η Δημοτική Αρχή έχει στόχο να δημιουργήσει μια νέα εικόνα για την πόλη του Αργοστολίου μέσα από μια σειρά σημαντικών έργων. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη συμβασιοποιηθεί το τμήμα από  τη γέφυρα De Bosset μέχρι τη λαχαναγορά και ξεκινά 30 Σεπτεμβρίου, ενώ άμεσα ξεκινούν Πλατεία και δρόμος Π. Βαλλιανού. Απομένουν στη συνέχεια ο δρόμος της 21ης Μαΐου και η παραλιακή ζώνη μέχρι και το Μαϊστράτο, τα οποία θα γίνει προσπάθεια να προχωρήσουν αργότερα.

Βέβαια, παράλληλα με την ανάπλαση του κέντρου της πόλης, εκτελούνται άλλα μικρότερα έργα. Ενδεικτικά ανέφερε την αντικατάσταση τω φωτιστικών από την είσοδο του Αργοστολίου μέχρι και το Μαϊστράτο με άλλα φωτιστικά τύπου Led, τα οποία έχουν δώσει μια άλλη, πιο φωτεινή και ομοιόμορφη εικόνα σε όλο το μήκος της παραλιακής. Το συγκεκριμένο έργο κόστισε περί τις 80 χιλ. ευρώ. Ακόμη, σε εξέλιξη είναι εδώ και μερικές ημέρες η δημιουργία πρότυπων παιδικών χαρών σε διάφορα μέρη του νησιού, σύμφωνα με το πλάνο του Δήμου Κεφαλλονιάς. Έτσι, μετά την περιοχή της Πυλάρου, αναμένεται από αύριο να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Αργοστόλι.

Αναφερόμενος ειδικά στην ανάπλαση του κέντρου του Αργοστολίου, ο κ. Λυκούδης τόνισε ότι ήρθε η ώρα της αλήθειας για όλους, αφού όσοι προσπάθησαν στο παρελθόν να υποβαθμίσουν τη  προσπάθεια και το όραμα της Δημοτικής Αρχής για τα έργα αυτά, θα διαψευστούν. Πλέον, με την ολοκλήρωση των έργων το καλοκαίρι του 2017, το Αργοστόλι θα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Αυτός είναι ο στόχος και, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Αντιδήμαρχος, τίποτα δεν θα σταματήσει την Δημοτική Αρχή.

Στο σημείο αυτό, μίλησε για την προσφυγή που έχει γίνει από έναν επιχειρηματία της Πλατείας στο ΣτΕ, με σκοπό να υπάρξει αναστολή του έργου, λόγω ενστάσεων του ίδιου για τον ποδηλατόδρομο που περνά μπροστά από την επιχείρησή του, τον διάδρομο των τυφλών που έχει σχεδιαστεί, αλλά και το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζει, δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία του ΔΣ όταν αποφασίστηκε η ανάπλαση.

Ο κ. Λυκούδης, για το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκύψει, εξήγησε ότι η όλη διαδικασία έχει διασφαλιστεί τεχνικά και νομικά με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στη συνέχισή του έργου (σημ. η σύμβαση υπεγράφη 23/02/ 2016 και το έργο έχει ήδη ξεκινήσει με βάση τη σύμβαση, απλώς με απόφαση ΔΣ έχει γίνει προσωρινή διακοπή των εργασιών λόγω θερινής περιόδου). Συμπλήρωσε μάλιστα πως έχουν γίνει και οι απαραίτητοι έλεγχοι από το ελεγκτικό συνέδριο και πραγματικά είναι τα πάντα καθ΄ όλα νόμιμα και άρτια τεχνικά.  Παρόλα αυτά, όπου κρίνεται ότι δημιουργείται πρόβλημα σε κάποιον επιχειρηματία, το ζήτημα θα εξεταστεί από τους τεχνικούς επιβλέποντες, πάντα στο μέτρο του εφικτού και χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα στο έργο. Επιπλέον, είχε συνάντηση με τον επιχειρηματία πριν τη συνέντευξη και γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση επωφελής για όλες τις πλευρές.

Στοιχεία σημαντικά για τη νέα πλατεία θα είναι τα εξής: κατά τις εργασίες, θα κατέβει περίπου ένα μέτρο το έδαφος, ώστε να δημιουργηθούν υποδομές ηλεκτρολογικές, ύδρευσης και αποχέτευσης. Δεν θα υπάρχουν περίπτερα. Δεν θα υπάρχουν πινακίδες διαφημιστικές. Δεν θα υπάρχουν εναέρια καλώδια, αφού η ρευματοδότηση θα γίνεται από ήδη υπάρχουσες υποδομές της Πλατείας. Δεν θα επιτρέπεται το parking. Οπωσδήποτε πρόκειται για μεγάλες αλλαγές, που θα δημιουργήσουν μια πραγματικά διαφορετική, πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη εικόνα στο κέντρο της πόλης του Αργοστολίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως παρόντες στην συνέντευξη ήταν ακόμη ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου, κ.  Δημήτρης Μεσσάρης, ο αναπληρωτής Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών, κ.  Θεόδωρος Καλογερόπουλος, αλλά και ο τεχνικός υπάλληλος της Διεύθυνσης των Τεχνικών Υπηρεσιών και ένας από τους επιβλέποντες του έργου, κ. Γεράσιμος Φιλιππάτος. Απάντησαν μάλιστα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και έκαναν γνωστό ότι πάντα υπάρχει καλή προαίρεση και όπου δημιουργηθούν προβλήματα η υπηρεσία είναι διαθέσιμη να βρει λύση, πάντα στο μέτρο του εφικτού.

Κλείνοντας, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τα έργα που ξεκινούν είναι έργα πνοής για την πόλη του Αργοστολίου.  Είναι έργα που θα  αναβαθμίσουν πάνω από όλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων και παράλληλα θα καταστήσουν το Αργοστόλι πόλο έλξης τουριστών. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει της προσοχής ότι όλα αυτά ξεκινούν εν μέσω μεγάλης οικονομικής κρίσης… Αξίζει λοιπόν να διαφυλαχθεί από όλους, αφού είναι για το κοινό καλό όλων, το οποίο, παρά τις όποιες διαφορές, πρέπει να επικρατεί, αν θέλουμε να δούμε τον τόπο μας να προοδεύει.

synenteyksi-likoudi-2 synenteyksi-likoudi-3 synenteyksi-likoudi-4 synenteyksi-likoudi-5 synenteyksi-likoudi-6 synenteyksi-likoudi-7 synenteyksi-likoudi-8 synenteyksi-likoudi-9 synenteyksi-likoudi-10 synenteyksi-likoudi-11 synenteyksi-likoudi-12 synenteyksi-likoudi-13

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer