Η Βουλή θα αποφανθεί για την τύχη του πρωθυπουργού όσον αφορά στη μακροχρόνια μίσθωση (40 και 10 χρόνια) των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας
Μήνυση κατά Τσίπρα για την πώληση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων
Πολιτική
12/02/2016 | 19:55

Η Βουλή θα αποφανθεί για την τύχη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τη μακροχρόνια μίσθωση (40 και 10 χρόνια) των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας στη γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία Fraport AG-Slentel Ltd.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετά τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε Εισαγγελία της Βορείου Ελλάδος πολίτης, σε βάρος του πρωθυπουργού, για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων της  χώρας σε γερμανικών συμφερόντων κοινοπραξία.

Σύμφωνα με το μηνυτή, η μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων, σε συνδυασμό με διάφορες αρνητικές παραμέτρους, όπως είναι η εκμετάλλευσή τους, προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τη μείωση του χρέους, παραβιάζει τόσο τις επιταγές του Συντάγματος (άρθρο 106)  για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, όσο και τις διατάξεις  εκείνες του Ποινικού Κώδικα (άρθρο151 Π.Κ.) για την κατάχρηση πληρεξουσιότητας, όταν το κράτος ζημιώνεται από εκπρόσωπό του.

Σε άλλο σημείο τονίζει ότι η προνομιακή παραχώρηση των 14 αεροδρομίων έγινε σε ευτελές τίμημα.

Ακόμη, υπογραμμίζει ο μηνυτής ότι το τίμημα για τη μακροχρόνια παραχώρηση των 14 αεροδρομίων έπρεπε να είναι τουλάχιστον η δεκαπλάσια, λόγω της συνεχώς αυξανόμενης κάθε έτος τουριστικής  κίνησης στη χώρα μας, η οποία αναμένεται κατά πολύ να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα, ο μηνυτής καταλογίζει στον κ. Τσίπρα ότι παραβίασε την εντολή εμπιστοσύνης που του έδωσε ο ελληνικός λαός, όταν εκδήλωσε την προτίμησή του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και παράλληλα παραβίασε το Σύνταγμα, καθώς, με κακοβουλία και ιδιοτέλεια, η υπεροχή του «όχι» μετατράπηκε σε επαίσχυντο και επονείδιστο «ναι».

Η Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας διαβίβασε στη Βουλή τη σχετική δικογραφία χωρίς καμία παρατήρηση ή σχόλιο, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer