Μετά την ολοκλήρωση της συλλογής έγινε επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνας στον οικισμό Κολαΐτη, όπου και προσφέρθηκε η παραδοσιακή “ριγανάδα” από το προσωπικό του Φορέα
Μαζεύοντας ρίγανη με τον Φορέα του Αίνου
Οικολογία
23/07/2016 | 09:26

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου διοργάνωσε το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016 την ετήσια ενημερωτική εκδρομή για το αρωματικό φυτό της ρίγανης στην περιοχή “Φαγιάς”, που βρίσκεται στο όρος Αίνος, στα όρια του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού.

Στόχος εκείνης της εκδρομής ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επισκεπτών της Κεφαλονιάς σχετικά με τον ορθό τρόπο συλλογής της ρίγανης, ώστε να επιτυγχάνεται η αειφόρος διατήρησή της στον τόπο της. Παράλληλα οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη σωστή διαδικασία αποξήρανσης, καθώς και για τις ιδιότητες του φυτού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συλλογή του φυτού και ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την υπέροχη θέα προς τις νότιο-δυτικές ακτές της Κεφαλονιάς. Μετά την ολοκλήρωση της συλλογής έγινε επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγ. Μαρίνας στον οικισμό Κολαΐτη, όπου και προσφέρθηκε η παραδοσιακή “ριγανάδα” από το προσωπικό του Φορέα. Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και άλλα αναμνηστικά του Φορέα.

Στην εκδρομή έλαβαν εφέτος μέρος 28 άτομα (6 άτομα το Σάββατο και 22 την Κυριακή). Οι οικονομικοί περιορισμοί που ισχύουν και για τον Φορέα Διαχείρισης για το 2016 ήταν η αιτία να μην ικανοποιηθεί η επιθυμία μεγαλύτερου αριθμού ατόμων για να συμμετάσχουν στην εκδρομή.

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, με τους οποίους ανανέωσε το ραντεβού και για την επόμενη χρονιά. Επιπλέον, προσκαλεί το κοινό να συμμετάσχει σε ανάλογες δραστηριότητες, που σύντομα θα ακολουθήσουν και για τις οποίες θα υπάρξει εγκαίρως σχετική ενημέρωση.

Προτεραιότητα του Φορέα αποτελεί η δημιουργία ευκαιριών στους κατοίκους της Κεφαλονιάς και στους επισκέπτες της, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα και να αγαπήσουν τον Εθνικό Δρυμό Αίνου και τις απαράμιλλες ομορφιές που διαθέτει, κάνοντάς τους αρωγούς και συνοδοιπόρους στις προσπάθειες που γίνονται για την προστασία του.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.
του Φορέα Διαχείρισης Ε.Δ. Αίνου
Γεωργία Καμάρη
Ομοτ. Καθηγήτρια Παν/μίου Πατρών

aloga-ainoy riganh-ainos1 riganh-ainos2 riganh-ainos4

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer