Μαζική ήταν η συμμετοχή των ομογενών στην Παρέλαση της Ομογένειας για την 194η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Νέα Υόρκη
Οι Κεφαλλονίτες στην Παρέλαση της Ομογένειας στη Νέα Υόρκη
 Ομογένεια
30/03/2015 | 11:56

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Μαζική ήταν η συμμετοχή των ομογενών στην Παρέλαση της Ομογένειας για την 194η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Νέα Υόρκη. Στους παλαιότερους θύμισε τις καλές εποχές. Τα πεζοδρόμια από την 63η μέχρι και την 67η Οδό όπου ήταν η εξέδρα των επισήμων ήταν ασφυκτικά γεμάτα από ομογενείς και άλλους Νεοϋορκέζους που είχαν έρθει για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Οι ηγέτες της Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Παρελάσεως απέδωσαν το γεγονός στην άρτια προετοιμασία της παρελάσεως και υπενθύμισαν ότι η παρέλαση είναι υπόθεση ολοκλήρου της Ομογένειας.

Ο καταγάλανος ουρανός σε συνδυασμό με την ηλιόλουστη και σημαιοστολισμένη Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν δημιούργησαν αίσθημα ευφορίας και αύξησαν τον ενθουσιασμό των χιλιάδων ομογενών από όλες τις περιοχές της Νέας Υόρκης, της Νέας Ιερσέης και του Κονέκτικατ που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Οι σύλλογοι, οι κοινότητες, τα σχολεία, τα χορευτικά, οι ομοσπονδίες, οι μπάντες και τα άρματα είχαν παραταχτεί στις οδούς από την 64η μέχρι και την 67η και ανέμεναν με λαχτάρα να παρελάσουν ενωμένοι με τις γαλανόλευκες και τις αστερόεσσες, καθώς επίσης και με τα λάβαρα των συλλόγων, των ομοσπονδιών και των κοινοτήτων και να βροντοφωνάξουν «Ζήτω η Ελλάδα και η Κύπρος», «Ζήτω η 25η Μαρτίου», «Ζήτω η Ομογένεια» και «God Bless America».

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 2:00 το μεσημέρι και συνεχιζόταν μέχρι και την ώρα που κυκλοφορούσε η ανά χείρας έκδοση του «Εθνικού Κήρυκα» στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης. Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, μεταδιδόταν ζωντανά από το «κανάλι 9» και διαδικτυακά στον ιστότοπο www.My9nj.com

Οπως και τα προηγούμενα χρόνια η παρέλαση ξεκίνησε με τα αγήματα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, του Συλλόγου Ελληνομερικανών Αστυνομικών και το Αγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Ακολούθησε το τιμητικό τάγμα με τους τελετάρχες Αντριου Κουόμο, Τζον και Μέι Κάλαμου, Γιάννη και Ελένη Ψαρά, τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο, τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ, τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου Νίκο Χριστοδουλίδη, τους πρέσβεις και γενικούς προξένους Ελλάδας και Κύπρου στην Ουάσιγκτον, στη Νέα Υόρκη και στον ΟΗΕ και της ηγεσίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης και της Επιτροπής Παρελάσεως. Μετά από πολλά χρόνια παρέλασε και το άλογο του «Κολοκοτρώνη».

Η φετινή παρέλαση ήταν αφιερωμένη στην 194η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και στα εθνικά μας θέματα με κυρίαρχο το Κυπριακό και το Μακεδονικό. Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Παμμακεδονική Ενωση είχαν προετοιμάσει το υπόμνημα προς τον πρόεδρο Ομπάμα και το διένειμαν στους παρελαύνοντες και στους παρατηρητές, καλώντας τους να το προσυπογράψουν.

Το υπόμνημα, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», ζητούσε από τον πρόεδρο Ομπάμα να άρει την αναγνώριση του κράτους των Σκοπίων και να χρησιμοποιήσει τον όρο Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και να ασκήσει πιέσεις προς την ηγεσία των Σκοπίων να συναινέσει για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Κάθε φορέας και κάθε άρμα παρουσίασε κάτι το ξεχωριστό και μοναδικό για τον τόπο καταγωγής τους και για τα επιτεύγματά τους στην Αμερική και αποτελούσαν πολύτιμο πετραδάκι στο μωσαϊκό των θεμάτων που η Ομογένεια προβάλει κάθε χρόνο στην 5η Λεωφόρο.

Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Αμερικής και τα τμήματά της προέβαλαν το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ η Πανηπειρωτική και οι Ηπειρώτες έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο Βορειοηπειρωτικό, διότι εφέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την ανακήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρο.

Στην παρέλαση συμμετείχαν με το δικό τους άρμα και οι οργανώσεις των Αρμενίων, οι οποίες παρουσίασαν το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

omog (1) omog (2) omog (3) omog (4) omog (5) omog111 (1) omog111 (2) omog111 (3) omog111 (4) omog111 (5) omog111 (6) omog111 (7) omogen1 (1) omogen1 (2) omogen1 (3) omogen1 (4) omogen1 (5) omogen11 (1) omogen11 (2) omogen11 (3) omogen11 (4) omogen111 (1) omogen111 (2) omogen111 (3) omogen111 (4) omogeneia (1) omogeneia (2) omogeneia (3) omogeneia (4) omogeneia (5) omogeneia (6) omogeneia11 (1) omogeneia11 (2) omogeneia11 (3) omogeneia11 (4) omogeneia11 (5) omogeneia11 (6) omogeneia111 (1) omogeneia111 (2) omogeneia111 (3) omogeneia111 (4) omogeneia1111 (1) omogeneia1111 (2) omogeneia1111 (3) omogeneia1111 (4) omogeneia1111 (5)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer