Διατάξεις, ερμηνευτικές εγκύκλιοι, υπερφορολόγηση, γραφειοκρατία, προστατευτισμός, διαφθορά, υπερ-ρύθμιση, συνδικαληστές, ανεργία, εξευτελισμός του πολίτη!
Μας δουλεύουν χοντρά
Πολιτική
21/02/2017 | 10:15

Του Άγη Βερούτη

Σέρνει τα πόδια της η χώρα μέρες, μήνες, χρόνια, σαν κακομαθημένο παιδί που δεν θέλει να πάρει τις βιταμίνες του, καθυστερώντας την υλοποίηση των 230 σημείων της Εργαλειοθήκης του Ο.Ο.Σ.Α. που θα απελευθερώσουν την οικονομία από τα δεσμά του συντεχνιασμού του περασμένου αιώνα και τις αναχρονιστικές διατάξεις που απαγορεύουν την ελεύθερη οικονομική δραστηριότητα των Ελλήνων.

Διατάξεις, ερμηνευτικές εγκύκλιοι, υπερφορολόγηση, γραφειοκρατία, προστατευτισμός, διαφθορά, υπερ-ρύθμιση, συνδικαληστές, ανεργία, εξευτελισμός του πολίτη!

Και όλα αυτά γιατί κάποιοι ωφελούνται οικονομικά κρατώντας τη χώρα σε υπανάπτυξη!

Ακούσαμε και το τερατώδες από το στόμα επαΐοντος της Ιδιωτικής Οικονομίας (ΙΟΒΕ) το Σάββατο, να λέει ότι τα capital controls έκαναν καλό στην Οικονομία, διότι περιόρισαν την φοροδιαφυγή, και το πλαστικό χρήμα υποτίθεται θα την περιορίσει κι’ άλλο! Αυτό που δεν λέει είναι πως επίσης περιόρισαν την κατανάλωση, και κυρίως την πρόσβαση του κόσμου στα ΔΙΚΑ ΤΟΥ χρήματα!

Κρατικοδίαιτοι παντού! Αντί να μιλάμε για την ορθή χρήση των φόρων που πληρώνει με μόχθο και στερήσεις ο Λαός, ακούμε ανθρώπους οι οποίοι σιτίζονται από το χρήμα των φόρων να μιλάνε για την φοροδιαφυγή επιβίωσης των άλλων, αντί για την δική τους φοροφαγία!

Με φορολόγηση πάνω από 70% στους ημιάνεργους μπλοκάκηδες, χάριν ασφαλιστικο-φορολογικού Κατρούγκαλου, συνεχίζει ο φορέας της επίσημης οικονομικής σκέψης του ιδιωτικού τομέα να υποστηρίζει μέτρα ολοκληρωτισμού και υπανάπτυξης στην οθόνη της τηλεόρασής σας!

Τα 230 σημεία της εργαλειοθήκης του Ο.Ο.Σ.Α. μπορούμε να τα εφαρμόσουμε χωρίς κανένα δημοσιονομικό κόστος, χωρίς νέους φόρους, χωρίς απολύσεις, χωρίς κόφτες, χωρίς πόνο παρά μόνο για τα δεσμά που μας κρατάνε στην υπανάπτυξη και τον αποπληθωρισμό.

Κάποια στιγμή, τα πολιτικά σκιάχτρα του παρελθόντος πρέπει να πεταχτούν στην πυρά για να κόψουμε τις αλυσίδες των ρουσφετιών, των συντεχνιακών πελατών και της ξεφτίλας!

Αντί να συζητάμε νέους φόρους και νέους κόφτες, οι πολιτικοί νάνοι του παρελθόντος που μας κυβερνούν οφείλουν να διεκδικήσουν τη θέση τους στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.

Η οικονομική ελευθερία είναι προαπαιτούμενο της ανάπτυξης. Είναι προαπαιτούμενο της δημοκρατίας και της διεκδίκησης στην ευημερία.

Όταν είμαστε η 138η πιο ανελεύθερη χώρα στον πλανήτη από 176 στην κλίμακα του Heritage, και συζητάμε για νέους φόρους ως “ισοδύναμα” της μη απελευθέρωσης της οικονομίας δήθεν για να δούμε ανάπτυξη, κάποιοι απευθύνονται σε χαχόλους!

Οποιαδήποτε συζήτηση περί φιλελευθερισμού σε αυτή τη χώρα είναι άκαιρη μέχρι να σταματήσει το δούλεμα των πολιτών που μοναδικό στόχο έχει να συνεχίσει να εξυπηρετεί τις οργανωμένες συντεχνίες εις βάρος 1,5 εκατομμυρίου ΑΝΕΡΓΩΝ και 2,8 εκατομμυρίων ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ της ιδιωτικής οικονομίας, που άλλωστε είναι και οι μόνοι που πληρώνουν φόρους!

Τέρμα!

*Ακολουθήστε τον Άγη Βερούτη στο tweeter @Agissilaos, agissilaos@gmail.com

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer