Είναι η δεύτερη χειροτονία μέσα σε ένα χρόνο για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας από τον Σεβασμιώτατο κ. Δημήτριο.
Μεγάλη χαρά για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας, Άξιος ο διάκονος Βασίλειος! (εικόνες + βίντεο)
Δημοφιλή
19/02/2017 | 15:22

Της Γιάννας Κουλουμπή

Ένα νέο και φέρελπιν εργάτη του Αμπελώνα του Κυρίου απέκτησε σήμερα Κυριακή της Απόκρεω 19 Φεβρουαρίου 2017, ανήμερα της εορτής του Αγίας Φιλοθέης, η τοπική Εκκλησία της Μητρόπολης Κεφαλληνίας, με την εις Διάκονον Χειροτονία του π. Βασίλειου Ζήση, δια χειρών του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, κ. Δημητρίου, εις τον Ιερόν Ναόν Παναγίας της Σισιωτίσσης, στο Αργοστόλι, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση στους οικείους του, αλλά και τους απλούς πιστούς που κατέκλυσαν τον ιερό ναό για να παρακολουθήσουν τόσο τη Θεία Λειτουργία όσο και την χειροτονία του.

Απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος κάλεσε τον π. Βασίλειο, να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της ιεροσύνης και να πράττει πάντοτε το θέλημα του Θεού ως πιστός Διάκονός του, έχοντας ως ευλογία ζωής και αποκούμπι το θυσιαστήριο. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στη αποστολή των κληρικών από τη στιγμή της χειροτόνησής τους και κάλεσε το νέο διάκονο να έχει συμπαραστάτη τον Κύριο και να διατηρεί τον εαυτό του ακέραιο.

Πολύ συγκινημένος ήταν ο πνευματικός πατέρας του νέου διακόνου, π. Φώτιος Καβαλλιεράτος, ο οποίος αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον π. Βασίλειο και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του, ενώ τον συμβούλεψε να σταθεί δυνατός και άξιος στον δρόμο που διάλεξε.

Ο νέος Διάκονος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε άπαντες για την στήριξη που του παρείχαν από την αρχή, ειδικά στη σύζυγό του Μαρία, καθώς και την οικογένειά του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε προς τον π. Φώτιο που τον αγκάλιασε σαν πραγματικό του παιδί, αλλά και τον Μητροπολίτη κ. Δημήτριο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Στην χειροτονία έλαβαν μέρος πολλοί κληρικοί και διάκονοι για να τιμήσουν τον αδελφό τους στην ιερή αυτή στιγμή της ζωής του νέου Διακόνου.

Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη χειροτονία μέσα σε ένα χρόνο για τη Μητρόπολη Κεφαλληνίας, η οποία εδώ και καιρό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης.

Να ευχηθούμε στον νέο Διάκονο, που πολύ σύντομα θα λάβει και τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης, να είναι άξιος της τιμής και της χάριτος που έλαβε από τον Άγιο Κεφαλληνίας και να ευχαριστήσει τον Θεό και τους ανθρώπους.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer