«Φιλοδοξούμε να παρέμβουμε στις εξελίξεις και να συμβάλλουμε σε δημοκρατικές και προοδευτικές κατευθύνσεις»
«Μεταρρυθμιστές» το όνομα του νέου πολιτικού χώρου του Λυκούδη
Πολιτική
22/10/2014 | 09:57

«Μεταρρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη» ονομάζεται η πολιτική πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης, ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητος, Σπύρος Λυκούδης, σε εκδήλωση  στο μουσείο Μπενάκη.

Ο κ. Λυκούδης στην ομιλία του υποστήριξε πως η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη και τόνισε την ανάγκη να αναδειχθεί και να στηριχθεί η αναγκαιότητα της πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου.

Ως δεύτερη ανάγκη ανέφερε τη μεγάλη συνάντηση όλων των δυνάμεων του ιστορικού δημοκρατικού χώρου.

«Από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κέντρο, τους σοσιαλιστές, έως και την ανανεωτική αριστερά», είπε προσδιορίζοντας έτσι το πολιτικό εύρος των δυνάμεων στο οποίο απευθύνεται η πρωτοβουλία της οποίας ηγείται.

Ο ίδιος αναγνώρισε ότι υπάρχουν δυσκολίες, ωστόσο ζήτησε απ΄ όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμά του ειλικρίνεια και τόλμη.

Σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη, κεντρικό ζητούμενο είναι η ριζική μεταρρύθμιση του κράτους και των θεσμών και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου του κράτους. Όπως επεσήμανε, η νέα φάση απαιτεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό πολιτικό σχέδιο, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο.

Επέκρινε επίσης όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τη στάση που έχουν επιδείξει τα χρόνια της κρίσης λέγοντας ότι το πολιτικό σύστημα γι’ άλλη μία φορά εξακολουθεί να πνίγεται στις αδυναμίες του και να μας πνίγει μαζί του.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν τα πρώην στελέχη της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, τα οποία συμμετείχαν στη μεταρρυθμιστική τάση και αποχώρησαν μαζί με τον κ. Λυκούδη, πριν από το πρόσφατο συνέδριο, αλλά και ο Στέργιος Πιτσιόρλας, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου και στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, ο Γιάννης Βούλγαρης και η Αθηνά Δρέττα που είχαν πρωτοστατήσει στην «κίνηση των 58», εκπρόσωποι της κίνησης νέων ΜΠΡΟΣΤΑ, όπως η Ντίνα Σπυροπούλου και ο Παναγιώτης Βλάχος, αλλά και φίλοι του Ποταμιού, στελέχη της Ελιάς, όπως οι Ν.Μπίστης, Χ.Δερβένης, Κ.Ρεσβάνης, Θ.Χειμωνάς, μαζί με εκπροσώπους κινήσεων της Κεντροαριστεράς, όπως ο Ν.Διακουλάκης, ο Ι.Καλογήρου και ο Μ.Επιτροπάκης.

Την προσπάθεια του Σπύρου Λυκούδη στηρίζει ο πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος έστειλε σχετική επιστολή.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer