Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος με την Ευρωπαία επίτροπο Corina Cretu στο πλαίσιο της περιοδείας της στη χώρα μας.
Με την Ευρωπαία επίτροπο κα Corina Cretu συναντήθηκε ο Θόδωρος
Πολιτική
23/05/2015 | 12:36

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος με την Ευρωπαία επίτροπο Corina Cretu στο πλαίσιο της περιοδείας της στη χώρα μας.
Στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα με την συμμετοχή και των άλλων περιφερειαρχών αλλά και του υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού Γ. Σταθάκη, συζητήθηκε η πορεία για την ολοκλήρωση του ΕΣΠΑ 2007-2013 καθώς και η διαδικασία για την έγκαιρη έναρξη της υλοποίησης του νέου προγράμματος ΣΕΣ 2014-2020.
Εξυγίανση Διαχειριστικών Αρχών
Ο Περιφερειάρχης στην τοποθέτηση του επεσήμανε την ανάγκη της εξυγίανσης των Διαχειριστικών Αρχών ώστε να είναι πιο αποδοτικές και να λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ ανέφερε ως παράδειγμα προς αποφυγή την κάκιστη πρακτική της Διαχειριστικής Αρχής για την Ψηφιακή Σύγκλιση.

Μεταφορικό Ισοδύναμο

Επιπλέον ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ζήτησε την χρηματοδότηση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου από το ΣΕΣ ώστε να αντισταθμιστούν οι αδυναμίες της νησιωτικότητας, και ενημέρωσε για τον διπλασιασμό των ρυθμών απορρόφησης των πόρων από την ΠΙΝ στο διάστημα Σεπτέμβρη- Απριλη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα.
Χρηματοδότηση των ΜΜΕ μέχρι το 2020
Στην ομιλία του ο υπουργός κ. Σταθάκης ενημέρωσε μεταξύ άλλων για την συμφωνία της κυβέρνησης με την ευρωπαική Τράπεζα IBRD ώστε να χρηματοδοτούνται με το ποσόν των 500 εκατ. ευρώ κατ έτος οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μέχρι το 2020.

Δημιουργία μεικτής επιτροπής συντονισμού

Από την πλευρά της η κα Cretu υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της ώστε να μην χαθούν πολύτιμοι πόροι για την Ελλάδα, ζήτησε συνεχή ενημέρωση και επαφή με τις περιφέρειες και ανακοίνωσε την δημιουργία Επιτροπής Εργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ελληνικής κυβέρνησης και Περιφερειών με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και την ταχύτερη επίλυση προβλημάτων στην πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer