Το Μαθητικό Συμβούλιο του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών ευχαριστούν θερμά την συμπατριώτισσά μας εφοπλίστρια Μελίνα Τραυλού
Μια σημαντική προσφορά στο Λύκειο Κεραμειών
Κοινωνία
15/04/2014 | 17:44

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και το Μαθητικό Συμβούλιο του Βαλλιανείου Γενικού Λυκείου Κεραμειών ευχαριστούν θερμά την συμπατριώτισσά μας εφοπλίστρια κ. Μελίνα Τραυλού για την ευγενική προσφορά της υπέρ του Σχολείου μας.

Συνεχίζοντας την παράδοση των Κεφαλονιτών ευεργετών,  που δημιούργησε και στήριξε κατά τον τελευταίο αιώνα σημαντικές υποδομές παιδείας, πρόνοιας και πολιτισμού στο νησί, η κ. Τραυλού με προθυμία ανέλαβε την πρωτοβουλία να ανταποκριθεί η ίδια άμεσα σε έγγραφο αίτημα του σχολείου μας και να προσφέρει την αντικατάσταση όλων των παλαιών κουφωμάτων του κτιρίου του Λυκείου Κεραμειών με νέα, σύγχρονης τεχνολογίας και με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο παππούς της Μελίνας Τραυλού υπήρξε μαθητής του σχολείου που οραματίστηκε και ίδρυσε ο μεγάλος εθνικός ευεργέτης Παναγής Βαλλιάνος στα τέλη του 19ου αιώνα και εν συνεχεία ενίσχυσε η οικογένεια Λυκιαρδοπούλου.

Το έργο υλοποιήθηκε με τον συντονισμό και την ευθύνη της κ. Μελίνας Τραυλού σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, και πλέον τα νέα παράθυρα και των τριών ορόφων του κτιρίου καθώς και η νέα πόρτα εισόδου έχουν αλλάξει κυριολεκτικά την όψη του σχολείου μας.

Η Μελίνα Τραυλού γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Κεφαλονίτη εφοπλιστή Νικολάου Τραυλού. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Είναι ιδιοκτήτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Neptune Lines Group of Companies (Owners, Managers and Operators of Car-Carrier vessels).

Είναι επίσης μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (με εκτελεστικά καθήκοντα) και μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Det Norske Veritas και του Malta International Shipping Council. Είναι, επίσης, Honorary Danish Consul στον Πειραιά.

Πρωτοβουλίες όπως αυτές της κ. Τραυλού αποδεικνύουν ότι η παράδοση του ευεργετισμού, βαθιά ιστορικά ριζωμένη στο σύνολο του επτανησιακού χώρου, μπορεί ακόμη και σήμερα να βρίσκει άξιους συνεχιστές.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΤΟΣ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer