Για να γίνουν επενδύσεις, θα πρέπει να υπάρχει φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και πολιτική σταθερότητα
Μνημεία ανικανότητας ολυμπιακών διαστάσεων!
Πολιτική
30/05/2016 | 10:01

Για να γίνουν επενδύσεις, θα πρέπει να υπάρχει φιλικό επενδυτικό περιβάλλον και πολιτική σταθερότητα. Για τη δημιουργία του φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος,υπεύθυνη είναι κυρίως η κυβέρνηση και για την πολιτική σταθερότητα, η αντιπολίτευση. Η συνεχής όμως επίκληση εκλογών, δημιουργεί κλίμα πολιτικής αστάθειας που δεν συμβάλλει καθόλου στη δημιουργία επενδυτικού κλίματος. Αν ο κύριος Σαμαράς δεν βιαζόταν να κάνει εκλογές το 2012 και είχε αφήσει την κυβέρνηση Παπαδήμου να πάρει τα δύσκολα μέτρα, σήμερα ίσως δεν θα είχαμε μνημόνια και ίσως ο ίδιος θα ήταν πρωθυπουργός!

Οι αντιπολιτευτικοί αλαλαγμοί και ένα στείρο «όχι σε όλα»δεν εξυπηρετεί τη χώρα, ενώ τα αντιπολιτευόμενα κόμματα άθελά τους σμιλεύουν ένα ηγετικό προφίλ στον κύριο Τσίπρα – Μόνος εναντίον όλων!Εγώ πάντως άρχισα να αισιοδοξώ, για πολλούς λόγους… Η ασφαλιστική γάγγραινα της χώρας σίγουρα διορθώνεται,η αξιολόγηση που έπρεπε να είχε γίνει το 2014 τελικά έγινε τώρα και οι υποχρεώσεις του κράτους προς τις επιχειρήσεις θα εξοφληθούν τους επόμενους μήνες.Ο κύριος Ντράγκι άμεσα θα αποφασίσει να κάνει δεκτά τα ελληνικά ομόλογα,ώστε οι τράπεζες να έχουν φθηνή χρηματοδότηση,πράγμα που θα εξομαλύνει και την άρση των capitalcontrols και κοντά σε αυτά, οι ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες θα επιστρέψουν στη χώρα μας τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που ανέρχονται σε 7 δις ευρώ. Τα spreads των ελληνικών ομολόγων μειώθηκαν στο 7%και οι οίκοι αξιολόγησης σύντομα θα αναβαθμίσουν τη χώρα,αφού πλέον και η ετήσια αποπληρωμή του χρέους συμφωνήθηκε ότι δεν θα ξεπερνά το 15% του ΑΕΠ.

Αυτό όμως που με χαροποίησε ιδιαίτερα είναι η δημιουργία του Υπέρ-Ταμείου. Χρόνια τώρα οι πολιτικοί μιλούν για τη μεγάλη κρατική περιουσία την οποία οι ίδιοι απαξιώνουν, και ξαφνικά τους έπιασε το ενδιαφέρον γι’ αυτήν!Αφού επί δεκαετίες δεν εκμεταλλευόμαστε εμείς τα «ασημικά» μας, ας τα εκμεταλλευτούν οι ξένοι, γιατί έτσι και κάποια δις θα πάρουμε και κάποιες χιλιάδες άνθρωποι θα βρουν εργασία. Και το σημαντικότερο: Όποιοι οργανισμοί και όποια κρατική περιουσία πάει για ρευστοποίηση, απλώς θα πάψει να αποτελεί πηγή διαφθοράς και χώρο στον οποίο οι εκάστοτε κυβερνώντες βολεύουν τους ανίκανους και ανεπάγγελτους παρατρεχάμενούς τους. Αν περνούσε από το χέρι μου, θα έβαζα μέσα στο υπέρ-ταμείο για εκμετάλλευση ακόμη και τα ολυμπιακά ακίνητα,τα οποία οι ανίκανοι πολιτικοί μας τα άφησαν να ρημάζουν,ώστε να αναδεικνύουν την ολυμπιακών διαστάσεων ανικανότητά τους.

Σημείωση

Οι δημόσιοι υπάλληλοι του υπουργείου οικονομικών αντιδρούν στη μεταφορά του υπουργείου στο κτίριο Κεράνη, παρά το γεγονός ότι το κράτος θα εξοικονομεί 6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Ο λόγος; Δεν θέλουν να ξεβολευτούν. Θαυμάστε τους!

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer