Με τη διεξαγωγή μιας μοναδικής έκθεσης, που πλαισιώνονται οι φετινές εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά για την 151η επέτειο από την Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.
Μοναδική έκθεση ιστορικών κειμηλίων στο θέατρο απο τη ΚΕΔΗΚΕ
Πολιτισμός
21/05/2015 | 14:18

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Με τη διεξαγωγή μιας μοναδικής έκθεσης, που πλαισιώνονται οι φετινές εκδηλώσεις στην Κεφαλονιά για την 151η επέτειο από την Ενωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.Πρόκειται για την έκθεση ιστορικών κειμηλίων που ανήκουν στον συλλέκτη και ερευνητή, Χρήστο Κατσαμπάνη. Οποιος την επισκεφθεί μέχρι τις 25/5 και ώρες 10:00-14:00 και 18:00-22:30 θα έχει την ευκαιρία να δει περισσότερες από 100 αυθεντικές παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές από τα τέλη του 18ου αιώνα, ιστορικά άρματα από την επανάσταση του 1821 καθώς και παλαιότυπα (γκραβούρες, χάρτες, βιβλία) από το 1493 μέχρι το 1828. paradosiakes_foresies (2)

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης στην αίθουσα “Αντίοχου Ευαγγελάτου” που έχει διαμορφωθεί κατάλληλα και δεν θυμίζει σε τίποτα τον πολύβουο χώρο διεξαγωγής των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Αγγελος Κωνσταντάκης, ο οποίος τίμησε συμβολικά τον κ. Κατσαμπάνη και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαγγέλης Κεκάτος. paradosiakes_foresies (18)

“Αποφασίσαμε ως Δήμος να φιλοξενήσουμε αυτή τη σημαντικη έκθεση που είναι εδώ όλη η Ελλάδα. Ο κάθε πολίτης του νησιού μας πρέπει να έρθει εδώ να δει όλες αυτές τις γνήσιες φορεσιές και όλα τα κειμήλια. Χρέος μας είναι να ευχαριστήσουμε τον κ. Κατσαμπάνη ως πατριώτη και Ελληνα διότι είναι παράδειγμα προς μίμηση για την αγάπη και το μεράκι του” δήλωσε ο κ. Κωνσταντάκης. paradosiakes_foresies (15)
“Πιο σοβαρή έκθεση από αυτή δεν έχει ξαναγίνει στο νησί. Μένω έκθαμβος με την ποιοτητα αυτών των κειμηλίων και δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω προς τον κ. Κατσαμπάνη και τον κ. Κωνσταντάκη. Θέλω να πιστεύω ότι η Κεφαλονια θα είναι το μόνιμο εκθετήριο αυτής της έκθεσης. Είναι ένα ιστορικό νησί που σέβεται τον πολιτισμό και πρέπει να γίνει το μόνιμο σπίτι της. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι πιο ιερό από αυτή την έκθεση” τόνισε ο κ. Κεκάτος από τη μεριά του. paradosiakes_foresies (19)Στην εκδήλωση των εγκαινίων, παρευρέθηκαν ακόμα τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ο Βάλσαμος”, ντυμένα με τις παραδοσιακές τους φορεσιές και χόρεψαν σε κεφαλλονίτικους ρυθμούς. paradosiakes_foresies (2) paradosiakes_foresies (3) paradosiakes_foresies (4) paradosiakes_foresies (5) paradosiakes_foresies (6) paradosiakes_foresies (7) paradosiakes_foresies (8) paradosiakes_foresies (9) paradosiakes_foresies (10) paradosiakes_foresies (11) paradosiakes_foresies (12) paradosiakes_foresies (13) paradosiakes_foresies (14) paradosiakes_foresies (16)
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer