Το Σάββατο 30 Μαΐου, τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας συμμετείχε με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες, στη μεγάλη γιορτή «Ημέρες Θάλασσας» στον Πειραιά.
Μουσικοχορευτικές παραστάσεις από την Αδελφότητα Πειραιά
Κοινωνία
30/05/2015 | 10:04

Το Σάββατο 30 Μαΐου, τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της Αδελφότητας Κεφαλληνίων & Ιθακησίων, της Ένωσης Γυναικών Κρήτης, της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και της Ένωσης Απανταχού Μανιατών, συμμετέχουν με τις παραδοσιακές τους ενδυμασίες, στη μεγάλη γιορτή «Ημέρες Θάλασσας 2015», από τις 16:30 έως τις 18:00, στο Θέατρο του ΟΛΠ.

Παραδοσιακά εδέσματα, μουσική και παραδοσιακοί χοροί ξεδιπλώνουν την ιστορία του κάθε τόπου σε μία μεγάλη γιορτή για την παράδοση.

Λίγα λόγια για τους συμμετέχοντες:

Αδελφότητα Κεφαλληνίων & Ιθακησίων
Η Αδελφότητα Κεφαλληνίων & Ιθακησίων Πειραιά είναι ένας πολιτιστικός σύλλογος που εδρεύει και δραστηριοποιείται στον Πειραιά από το 1922, με στόχο τη διατήρηση, ανάδειξη και προβολή του πολιτισμού των νησιών της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, τη συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των μελών της, την ενεργή στήριξη στο γενέθλιο τόπο, αλλά και την συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης του Πειραιά. Στο πολιτιστικό κέντρο του συλλόγου, λειτουργούν τα μουσικοχορευτικά τμήματα, βιβλιοθήκη και πολιτιστικό καφενείο και αποτελεί πόλο έλξης για συμπατριώτες από κάθε μεριά της Αττικής.

Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια»
Η Αδελφότητα Κρητών Πειραιά είναι το αρχαιότερο και ιστορικότερο Σωματείο Κρητών, έχοντας ιδρυθεί το 1880. Το αρχείο της Αδελφότητας, περιλαμβάνει ιστορικούς θησαυρούς, όπως χειρόγραφες επιστολές του Ελευθερίου Βενιζέλου και σπάνιες φωτογραφίες εποχής.

3 DSC_0086

Ένωση Γυναικών Κρήτης
Η Ένωση Γυναικών Κρήτης ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1977, με σκοπό την ανάπτυξη φιλικών δεσμών μεταξύ των γυναικών της Κρήτης, τη διατήρηση των εθίμων, παραδόσεων, μνημείων της Κρήτης, τη βοήθεια των ορεινών χωριών και των άπορων γυναικών. Με το πέρασμα τριάντα και πλέον ετών, η Ένωση ασχολήθηκε με ζητήματα που αφορούν τις γυναίκες, τον πολιτισμό, την ιστορία αλλά και τη Γαύδο.

Ένωση Απανταχού Μανιατών
Η Ένωση των Απανταχού Μανιατών, η «Μάνη» ιδρύθηκε το 1989 και εδρεύει στον Πειραιά. Σήμερα έχει 3000 μέλη -άνδρες και γυναίκες- που κατάγονται από τη Μάνη. Σκοποί της «Ένωσης» είναι η καλλιέργεια αισθημάτων αγάπης και φιλαλληλίας μεταξύ των μελών της, η έρευνα και η μελέτη της ιστορίας και του πολιτιστικού παρελθόντος της Μάνης, η προβολή της συνεισφοράς της στην εθνική δημιουργία, η διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, των αρχαιολογικών θησαυρών και της φυσιογνωμικής της ιδιαιτερότητας καθώς και η οικονομική και κοινωνική ανάπτυξή των Μανιατών. Οι δραστηριότητες του συλλόγου είναι ποικίλες και αφορούν σε τομείς όπως ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, τα γράμματα, οι τέχνες, η τοπική ιστορία της Μάνης, η οικονομική ζωή και η κοινωνική συνάρθρωση των Μανιατών.

245

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer