Το ψηφοδέλτιο του στη Κεφαλονιά και στην Ιθάκη ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής.
Νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του Σπύρου στη Κεφαλονιά (βίντεο)
Πολιτική
23/04/2014 | 00:11

Το ψηφοδέλτιο του στη Κεφαλονιά και στην Ιθάκη ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπύρος Σπύρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής. Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα στο ξενοδοχείο «Αίνος», παρουσία του ΓΓ Νέας Γενιάς Πάνου Κανελλόπουλου και του πρώην νομάρχη Διονύση Λευκαδίτη, ο επικεφαλής της «Νέας Ιονίου Πολιτείας» έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή της Περιφέρειας τα τελευταία 3,5 χρόνια, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αυτός και οι συνεργάτες του καθώς και τα έργα που πραγματοποιήθηκαν ή εκτελούνται. Ο κ. Σπύρου έκανε ειδική μνεία στους δύο μεγάλους σεισμούς που «χτύπησαν» το νησί και πως από τη πρώτη στιγμή η πολιτεία, ο κρατικός μηχανισμός και η πολιτική προστασία της Περιφέρειας έδρασε αποτελεσματικά.
Ο κ. Σπύρου ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα άλλοι υποψήφιοι τάζουν εύκολα χωρίς να θέλουν να κακοκαρδίσουν κανένα. «Δεν θεωρώ ότι είμαστε οι καλύτεροι, είμαστε όμως η πιο αποτελεσματικοί» δήλωσε με νόημα.
Από τη πλευρά ο αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι 4 πρώην νομαρχίες μέχρι να συνενωθούν. «Πολλές φορές ήρθαμε σε κόντρα ανάμεσα μας για το καλύτερο του νησιού μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρής.
«Είμαστε παρόντες στους σεισμούς»
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κουρής για τους δύο καταστροφικούς σεισμούς και πως η Περιφέρεια και η πολιτική προστασία λειτούργησαν προς όφελος του κόσμου που επλήγη.
«Διαχειριστήκαμε ένα μεγάλο σκάνδαλο στην ΠΕ Κεφαλληνίας»
Ειδική αναφορά έκανε ο αντιπεριφερειάρχη για το σκάνδαλο που διαχειρίστηκε η Περιφερειακή Αρχή από τη περίοδο Νομαρχίας Γεωργάτου χωρίς ωστόσο να το κατονομάσει. Ο κ. Κουρής δήλωσε ότι ο κόσμος καθώς και οι υπάλληλοι ήταν δύσπιστοι μετά το σκάνδαλο.
Τέλος ο Σωτήρης Κουρής αφού ευχαρίστησε τους εν ενεργεία Περιφερειακούς Συμβούλους ανακοίνωσε το νέο ψηφοδέλτιο τόσο για τη Κεφαλονιά, όσο και για την Ιθάκη. Αίσθηση στη παρουσία έκανε η ανακοίνωση δύο νέων υποψηφιοτήτων, του αθλητή του πόλο και αρχηγού του ΝΟΑ Γιώργου Κατσιγιάννη καθώς και του δικηγόρου και Προέδρου της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Αθηνών Τάσου Βαλλιανάτου.

Υποψήφιοι Περιφερειακοί σύμβουλοι:

Αλεξανδρή Αικατερίνη, Θεολόγος (Αργοστόλι)
Ανδρεάτος Αγγελος, επιχειρηματίας (Αργοστόλι)
Αραβαντινός Σιμωνέτος Νεκτάριο (υπάλληλος στο ΚΕΠ Παλικής)
Βaλλιανάτος Αναστάσιος, δικηγόρος, πρόεδρος Αδελφότητος Κεφαλλήνων Αθηνών
Γασπαρής Ιωάννης, επιχειρηματίας (Πύλαρος)
Γρουζή Τζόγια , δημόσιος υπάλληλος, αντιπεριφερειάρχης Νησιωτικής Πολιτικής
Κατσιγιάννης Γιώργος_Παναγιώτης (μηχανικός αυτοκινήτων, πρώην αρχηγός ομάδας ΠΟΛΟ , ΝΟΑ)
Μαγούλας Παναγής, Λογιστής (Αργοστόλι)
Μαρκάτος Νικόλος, πολιτικός μηχανικός (Παλική)
Μποζά Κλημεντίνης, συνταξιούχος, μέλος ΔΣ ΚΕΔΗΚΕ (Αργοστόλι)
Φιοραβάντες Ευάγγελος, περιφερειακός σύμβουλος (Αθήνα)

 

ΙΘΑΚΗ

Λυκούδη Πηλενόπολη, συνταξιούχος δημόσια Υπάλληλος
Σαρδελή Σμαράγδα , περιφερειακό σύμβουλος , πρ. αντιπεριφερειάρχης μικρών νησιών Ιονίου.
Δείτε το βίντεο με τους υποψηφίους.

ionios_politeia ionios_politeia2 ionios_politeia3 ionios_politeia4 ionios_politeia5

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer