Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της θυρίδας της ΤτΕ στο Αργοστόλι, η οποία έχει αναγγελθεί για το Φλεβάρη
Να μην περάσουν οι απολύσεις στην Τράπεζα της Ελλάδας στο Αργοστόλι
Οικονομία
01/02/2016 | 19:28

Το Δ.Σ. του σωματείου Χρηματοπιστωτικού καλεί το λαό του Νομού να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) στο Αργοστόλι. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για το κλείσιμο της θυρίδας της ΤτΕ στο Αργοστόλι, η οποία έχει αναγγελθεί για το Φλεβάρη του 2016.
Οι εργαζόμενοι οδηγούνται σε αναγκαστική μετάθεση εκτός Κεφαλονιάς, διαφορετικά απολύονται. Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συμβιβασμένος συνδικαλισμός από κοινού νίπτουν τας χείρας τους και υιοθετούν είτε ανοιχτά είτε έμμεσα την απόφαση της διοίκησης της ΤτΕ. Θυμίζουμε ότι το κλείσιμο γίνεται με βάση αξιολογική έκθεση που κάνει λόγο για μη βιωσιμότητα της θυρίδας και με τη συμφωνία του αντιπροσωπευτικότερου σωματείου των εργαζομένων! Την ώρα που εργαζόμενοι οδηγούνται στην απόλυση επικρατεί σκόπιμη «σιωπή» από μέρος των πολιτικών ιθυνόντων. Η Βουλευτής του Νομού όταν βγήκε η απόφαση έκανε λόγο για «αυτονομία» της ΤΤΕ, ενώ η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) είχε μιλήσει για «σκοτεινούς χρηματοπιστωτικούς κύκλους», επικεντρώνοντας στο πρόσωπο του «μνημονιακού – νεοφιλελεύθερου διοικητή» και είχε ασκήσει κριτική στην απόφαση από τη σκοπιά της λήψης «μη υφεσιακών» (δηλαδή «αναπτυξιακών») μέτρων. Αφού αθώωσαν, με άλλα λόγια, το κεφάλαιο στο σύνολό του, αφού έκρυψαν πως η καπιταλιστική ανάπτυξη οδηγεί στην ύφεση και την κρίση, τώρα κάνουν πως δε βλέπουν τις απολύσεις των συναδέλφων. Οι αυταπάτες και η αναμονή πληρώθηκαν από τους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα σιωπούν οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τοπικά, εναρμονισμένες με τις κεντρικές τους επιλογές, όπως σιωπά και η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) βάζοντας όλοι ανοιχτά πλάτη στο έγκλημα. Καλούμε τους εργαζόμενους να χτυπήσουν τη μοιρολατρία. Να διεκδικήσουμε μαζί τώρα από κυβέρνηση-διοίκηση της ΤτΕ:
Να μην κλείσει η θυρίδα στο Αργοστόλι.
Να διασφαλιστεί η μόνιμη σταθερή εργασία των συναδέλφων, με προσλήψεις και νέου προσωπικού που απαιτείται.
Σε κάθε περίπτωση να διασφαλιστεί η οικιοθελής παραμονή τους στο Νομό, χωρίς καμία υποβάθμιση – αλλαγή προς το χειρότερο του εργασιακού τους καθεστώτος.
Ο δρόμος που ανοίγει για τους εργαζόμενους της ΤτΕ μας αφορά όλους, είναι πιλότος και για τις υπόλοιπες τράπεζες. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η καπιταλιστική ανάπτυξη δεν μας σώζουν από την ελαστική εργασία, τις διαρκείς αξιολογήσεις, τις απολύσεις, τις εκποιήσεις κατοικιών, ούτε από το τσάκισμα των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων μας. Ίσα-ίσα τα προϋποθέτουν.
Το Δ.Σ. του σωματείου Χρηματοπιστωτικού θεωρεί ότι μόνο ένας συνολικά διαφορετικός δρόμος ανάπτυξης, που θα κοινωνικοποιήσει τις τράπεζες και τα μαζικά και συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, έξω από την ΕΕ και με μονομερή διαγραφή του χρέους μπορεί να εγγυηθεί ότι ο πλούτος θα αποδοθεί στο λαό που τον παράγει. Ο λαός χρειάζεται να αντιπαρατεθεί με τη συνεχιζόμενη αντιλαϊκή πολιτική με όποιο μίγμα κι αν σερβίρεται. Κανείς δεν θα σώσει τους εργαζόμενους αν οι ίδιοι δεν σωθούμε με οργάνωση και ταξική πάλη. Όλοι κι όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ της 4ης Φλεβάρη με το ΠΑΜΕ. Να μη δουλέψει καμία τράπεζα εκείνη τη μέρα!

ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer