Η κατάθεση φακέλων για συμμετοχή στο πρόγραμμα διενεργείται μέχρι τη Δευτέρα 27-10-2014 και χθες κοινοποιήθηκε η απόφαση από το Μητροπολητικό Συμβούλιο.
Ξαφνικό Δημοτικό Συμβούλιο χθες για σάϊτ της Μητρόπολης
Εκκλησία
24/10/2014 | 20:34

Αρκετές απουσίες υπήρξαν στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού τα μέλη του Σώματος ενημερώθηκαν μόλις δύο ώρες νωρίτερα.
Η κατεπείγουσα συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε για την έγκριση πρότασης για ψηφιακή σύγκλιση της Μητρόπολης Κεφαλονιάς (περιλαμβάνει ψηφιοποίηση του εκκλησιαστικού και πολιτιστικού αποθέματος, ψηφιοποίηση για επαφή με τους πολίτες, για προώθηση θρησκευτικού τουρισμού, ενίσχυση ενεργατικότητας πολιτών, ηλεκτρονική διακυβέρνη, ψηφιακή ενημέρωση και μάθηση, ψηφιακή περιήγηση), με Φορέα Διαχείρισης το Δήμο Κεφαλονιάς, προκειμένου να ενταχθεί σε έργο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η κατάθεση φακέλων για συμμετοχή στο πρόγραμμα διενεργείται μέχρι τη Δευτέρα 27-10-2014 και χθες κοινοποιήθηκε η απόφαση από το Μητροπολητικό Συμβούλιο.
Oι κ.κ. Νίκος Γκισγκίνης και Γιάννης Κουρουκλης, δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης (ΚΚΕ), καταψήφισαν το θέμα με την αιτιολογία ότι δεν θα έπρεπε να επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, εφόσον η Εκκλησία έχει χρήματα και μάλιστα τέτοιες εποχές που υπάρχουν μεγάλες λαϊκές ανάγκες.
Επιπλέον λόγος έγινε και για τα έσοδα των πανηγυριών που θα έπρεπε να διατίθενται σε έργα για την ωφέλεια του τόπου. Η αντιδήμαρχος οικονομικών και Προγραμματισμού και εισηγήτρια του θέματος κ. Σοφία Γαρμπή, τόνισε επ’ αυτού ότι πρόκειται για πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με στόχο την προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού. Τελικά ψηφίστηκε η έγκριση από τη Δημοτική Αρχή και μέρος της αντιπολίτευσης.
Δεύτερη ψηφορία τέθηκε για τον ορισμό εκπροσώπων για την παρακολούθηση του προγράμματος. Για την Επιτροπή προτάθηκαν ως τακτικά μέλη ο κ. Βαγγέλης Κεκκάτος και ο κ. Νίκος Παπαδάτος και ως αναπληρωματικά η κ. Σοφία Γαρμπή και ο κ. Αγγελος Κωνσταντάκης. Η Επιτροπή καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και όταν ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος θέλησε να αιτιολογήσει την ψήφο του ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:
Θ. Μιχαλάτος: Ψηφίζω κατά της Επιτροπής, όχι επειδή θεωρώ ότι δεν είναι άξια, αλλά επειδή δεν έγινε πρόταση για την συμμετοχή στην επιτροπή από κάποιο μέλος της αντιπολίτευσης.
Β. Κεκκάτος: Παραχωρώ τη θέση μου.
Δ. Λυκούδης: οχι, δεν παραχωρειτε τίποτα. Έγινε η ψηφοφορία. Είμαστε εδώ για να διοικήσουμε.
Τα μέλη της αντιπολίτευσης ξέσπασαν σε γέλια και οι συνεδρίαση έλαβε τέλος.

hmerhsios

Ανευ ενημέρωσης ο Σπ. Σαμούρης

Μικροεντάσεις δημιουργήθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ. Συμβουλίου, αυτή τη φορά για διαδικαστικά θέματα.
ο κ. Σαμούρης έκανε λόγο ότι δεν έχει ενημερωθεί για το θέμα της Συνεδρίασης, αφού κανείς δεν του γνωστοποίησε ότι έχει σταλεί σχετικό e- mail, ενώ ο κ. Λυκούδης -σε αντίδρασεις που υπήρξαν από τον κ. Δημητράτο σχετικά με την εγγραφή των ομιλητών για τοποθετήσεις από την αρχή- απάντησε ότι οι τοποθετήσεις γίνονται επί του θέματος και όχι αν προκύψει κάτι κατά τη διάρκεια, διότι αυτές είναι διαδικασίες «καφενείου».
Από τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση απουσίαζαν ο δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Παρίσης και ο πρόεδρος του Σώματος κ. Μάκης Παπαναστασάτος, τον οποίο αντικατέστησε, ψς προεδρεύων, ο αντιδήμαρχος Αργοστολίου-Σάμης κ. Διονύσης Λυκούδης (πρώτος δ. σύμβουλος σε σταυρούς), αφού απουσίαζε και ο αντιπρόεδρος κ. Θόδωρος Φλωράτος (Παράταξη Μιχαλάτου).

Πηγή: Ημερήσιος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer