Πολύ νωθρά ξεκίνησε τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο ΑΟΚΙ, ο οποίος όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν σταμάτησε να πυροβολεί την εστία του Οδυσσέα
Οδοστρωτήρας ο ΑΟΚΙ στο Β ημίχρονο
Ποδοσφαιρο
20/09/2014 | 18:51

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Πολύ νωθρά ξεκίνησε τις φετινές του αγωνιστικές υποχρεώσεις ο ΑΟΚΙ, ο οποίος όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν σταμάτησε να πυροβολεί την εστία του Οδυσσέα επικρατώντας με 6-1 στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στο Κύπελλο.
Και όμως, παρά το εκκωφαντικό σκορ η ομάδα του Γιάννη Τζουγανάτου στο πρώτο ημίχρονο ήταν κυριολεκτικά για… κλάματα. Η ομάδα της Ιθάκης, που παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες και λειψό πάγκο, κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή του Τσιτσαρόλη τους παίκτες του ΑΟΚΙ και μόνο μετά από ένα τραγικό λάθος στην άμυνά της βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος. Το πρώτο τέταρτο πέρασε ουσιαστικά με τους ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον «επισκευασμένο» αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ. Στο 17 ο Βουκελάτος έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και από πλεονεκτική θέση ο Αλέκος Πολλάτος δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 28 και πάλι ο Βουκελάτος, από τα δεξιά αυτή τη φορά, έκανε το γύρισμα στο πρώτο δοκάρι, πετάχτηκε ο Αλέκος Πολλάτος, έκανε την κεφαλιά πάσα στον Κόμητα και αυτός φάτσα με το τέρμα έπιασε περισσότερο αέρα και λιγότερο μπάλα. Στο 38 ο Κλειτογιάννης έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, ο Μαλιακρίδας απόκρουσε άσχημα αναγκάζοντας τον Τσιτσαρόλη να πεταχτεί και να διώξει την μπάλα σε κόρνερ.

Άνοιξαν οι ασκοί του αιόλου
Εκεί που όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο θα περάσει χωρίς να δούμε κάποιο γκολ, ο Κλειτογιάννης έκανε την μπαλιά στο 40 στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, εκεί πετάχτηκε ο Βουκελάτος και με πλασέ πάνω στην κίνηση νίκησε τον εξερχόμενο Τσιτσαρόλη για το 1-0. Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε όπως τελείωσε το πρώτο, με γκολ. Στο 47 ο νεοεισελθών Λογκόνης έκανε σέντρα σουτ από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από ένα… δάσος ποδιών και κατέληξε στη γωνία του Τσιτσαρόλη για το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα ο Κόμητας βρέθηκε έξω δεξιά, ζύγισε το πόδι του και η μπάλα κατέληξε και πάλι στην εστία του Τσιτσαρόλη ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0 πολύ γρήγορα. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 53 ο Διονύσης Πολλάτος σέντραρε από τα δεξιά ο Τσιτσαρόλης υπέπεσε σε τραγικό λάθος, αφού η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια και ο Λαμπρόπουλος δεν άφησε το δώρο αυτό στέλνοντας με σουτ την μπάλα στα δίχτυα του Οδυσσέα κάνοντας το 4-0 δίνοντας την χαριστική βολή στους Θιακούς.

Η τελευταία «αναπνοή» του Οδυσσέα
Οι γηπεδούχοι έχοντας το 4-0 ως παρακαταθήκη από το 54 άρχισαν να ρίχνουν στροφές και να δίνουν χώρο στους φιλοξενούμενους. Σε μια από τις επιθέσεις τους ο πολύ καλός από τα αριστερά Ρενάτο έκανε το γύρισμα εκεί που υπήρχε κενό στην μεγάλη περιοχή του ΑΟΚΙ και ο Μαρούλης νίκησε τον Αγκούσι για το 4-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο επόμενο λεπτό ο Ρενάτο δοκίμασε από μακριά του πόδι του, η μπάλα πήγαινε για το «γάμα» της εστίας του ΑΟΚΙ, ωστόσο ο Αγκούσι την άγγιξε όσο χρειαζόταν για να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να την μπλοκάρει. Ήταν και οι τελευταία φάση του Οδυσσέα στο ματς. Στο 71 ο Λυκούδης ανάγκασε τον Τσιτσαρόλη να κάνει μεγάλη απόκρουση, μετά το σουτ που έκανε εκτός περιοχής, όμως ένα λεπτό αργότερα ο χαφ του ΑΟΚΙ χρίστηκε και αυτός σκόρερ. Μετά από απόκρουση της άμυνας σε μπαλιά του Κόμητα, ο Ληξουριώτης βρέθηκε στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και με ένα δυνατό σουτ αύξησε το σκορ στο 5-1. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Διονύση Πολλάτο στο 81. Με ένα σουτ αλά Φαν Μπάστεν ο αμυντικός του ΑΟΚΙ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Τσιτσαρόλη από πλάγια δεξιά, μετά το γέμισμα του Κλειτογιάννη και την… φουρτούνα στην άμυνα του Οδυσσέα. Πλέον, με το 6-1 στις αποσκευές του ο ΑΟΚΙ ταξιδεύει στην Ιθάκη την ερχόμενη εβδομάδα περισσότερο για εκδρομή και λιγότερο για να παίξει τον επαναληπτικό.
ΑΟΚΙ: (Γιάννης Τζουγανάτος), Αγκούσι, Πολλάτος Δ., Κλειτογιάννης, Καπάτος, Ευτυριάδης, Λυκούδης, Κόμητας, Δεστούνης, Πολλάτος Α. (46 Λογκόνης), Λαμπρόπουλος, Βουκελάτος (55 Παρασκευόπουλος).
ΟΔΥΣΣΕΑΣ: (Σπύρος Ζερβός), Τσιτσαρόλης, Τόσκα, Μήτσουρας, Βασιλόπουλος (65 Σόμπολας), Νουτσάτος, Αργυρακάκης, Μαρούλης, Μαλιακρίδας, Κουτσουβέλης Π., Προσαλέντης (84 Λεκατσάς), Ρενάτο.

aoki_odusseas2 aoki_odusseas3 aoki_odusseas4 aoki_odusseas5 aoki_odusseas6 aoki_odusseas7

Πηγή: Εφημερίδα Κεφαλονιά

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer