Ο Έλληνας όμως έχει αρχίσει να κυνηγάει τις καλύτερες προσφορές, έτσι πολλοί προτίμησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν τα Χριστούγεννα.
Οι Έλληνες βγαίνουν από το καβούκι τους και ταξιδεύουν στο εξωτερικό
Τουρισμός
16/12/2014 | 15:35
της Άννης Καρολίδου 
Φέτος, μετά από πέντε πολύ δύσκολα χρόνια, οι τουριστικοί πράκτορες τολμούν να χαμογελάσουν καθώς έχουν… ξεπουλήσει  τα γιορταστικά πακέτα των οργανωμένων εκδρομών εξωτερικού, επιτυγχάνοντας να υπερδιπλασιάσουν τον αριθμό των βορειοελλαδιτών  που θα διακινηθούν στη περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.
«Ο Έλληνας φέτος πλέον αρχίζει να ξεθαρρεύει, να βγαίνει από το καβούκι ξεπερνώντας λίγο- λίγο το σοκ της οικονομικής κρίσης. Βεβαίως, η συμπεριφορά του έχει αλλάξει, κυνηγάει τις φθηνότερες τιμές, τις προσφορές, όμως δείχνει και αποφασισμένος με τα όσα χρήματα διαθέτει, να περάσει καλά», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης, Βύρων Θεολόγης. 
Για την περίοδο Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς, ο κ. Θεολόγης εκτιμά, βάσει στοιχείων, ότι αεροπορικώς θα διακινηθούν από τα γραφεία-μέλη της Ένωσης, σε προορισμούς εκτός Ελλάδας, περί τις 6.000 εκδρομείς αεροπορικώς και άλλοι τόσοι οδικώς, όταν πέρυσι συνολικά δεν ταξίδεψαν από τη βόρειο Ελλάδα (από Αλεξανδρούπολη μέχρι Λάρισα), πάνω από 7.000 άτομα.
Οι πράκτορες, πέτυχαν να γυρίσουν την κατάσταση, βγαίνοντας πολύ νωρίτερα στην αγορά, αναλαμβάνοντας το ρίσκο μεγάλων προκρατήσεων σε ξενοδοχεία και αεροπορικές εταιρείες.
«Επενδύθηκαν σημαντικά ποσά από τα τουριστικά γραφεία. Αναλάβαμε το ρίσκο και κάναμε προαγορές θέσεων από το Μάρτιο ακόμη, πετυχαίνοντας έτσι  σημαντικά χαμηλότερες τιμές από τις αεροπορικές εταιρείες και τους ξενοδόχους.  Φέτος λοιπόν, δώσαμε τιμές χαμηλότερες κατά 20%-30% από ότι πέρυσι», εξήγησε ο πρόεδρος της Ένωσης.
Αυτό το early booking, συνεπαγόταν την ανάληψη ρίσκου, γιατί αν δεν καλύπτονταν οι θέσεις στις πτήσεις της Turkish ή της Astra ή των άλλων αεροπορικών εταιρειών, θα έπρεπε να πληρωθούν από τα πρακτορεία. Ωστόσο τα περισσότερα γραφεία και δη της Θεσσαλονίκης, έκαναν το βήμα και τώρα δρέπουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα μετά από μία μακρά περίοδο συρρίκνωσης της αγοράς.
Οι Έλληνες λοιπόν,  ξαναγεμίζουν τις βαλίτσες τους και ετοιμάζονται για ένα γιορτινό 5νθήμερο, αφού μάλιστα οι τιμές είναι κάτι περισσότερο από ….φιλικές.  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι 5νθημερο ταξίδι στη Κύπρο με διαμονή σε ξενοδοχεία 4 ή και 5 αστέρων, πωλείται από 315 ευρώ, το Πράγα- Βουδαπέστη προς 305 ευρώ, το 5νθημερο στο Παρίσι προσφέρεται για 335 ευρώ, η Βιέννη στα 345 ευρώ, το 4ήμερο στη Κωνσταντινούπολη ξεκινάει από 120 ευρώ ενώ το πανόραμα της Ελβετίας πωλείται στα 499 ευρώ.
Ο Έλληνας όμως, όπως είπε ο κ. Θεολόγης, έχει αρχίσει να κυνηγάει τις καλύτερες προσφορές, έτσι πολλοί προτίμησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό πριν τα Χριστούγεννα, π.χ. το τριήμερο 18-20 Δεκεμβρίου, για να πετύχουν καλύτερες τιμές, χωρίς από την άλλη, να χάσουν το κλίμα των γιορτών.
Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πλέον πελάτες που ζητούν ταξιδιωτική ασφάλιση, φαινόμενο πολύ καινούργιο για τον Έλληνα πελάτη.
Σε ό,τι αφορά τους προορισμούς εσωτερικού, ο κ. Θεολόγης πρόσθεσε ότι η ζήτηση υπάρχει κυρίως για το εξωτερικό. Στο εσωτερικό οι Έλληνες προτιμούν να ταξιδεύουν ανεξάρτητα και όχι με οργανωμένες εκδρομές.
Πηγή: Voria.gr
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer