Από χθες Δευτέρα άρχισαν να τίθενται σε εφαρμογή τα καινούργια φορολογικά μέτρα, οι καινούργιες ανατιμήσεις σε προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης
Οι απλοί άνθρωποι τα θύματα
 Ομογένεια
21/07/2015 | 09:30

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Από χθες Δευτέρα άρχισαν να τίθενται σε εφαρμογή τα καινούργια φορολογικά μέτρα, οι καινούργιες ανατιμήσεις σε προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης. Φυσικά τα θύματα δεν θα είναι οι υπουργοί και οι κολαούζοι τους, ούτε οι βουλευτές της τηλεοπτικής παραθυρολογίας, ούτε οι Μητροπολίτες με τις μίτρες στα κεφάλια, ούτε οι τραγουδιστάδες και οι ηθοποιοί και σίγουρα ούτε οι τηλεοπτικοί φανφαρόνες και οι ξετσίπωτες παρουσιάστριες, αλλά οι απλοί άνθρωποι. Εκείνοι οι οποίοι όργωναν μια ολόκληρη ζωή τα χωράφια, που μάζευαν τις ελιές, που σήκωναν τον τενεκέ του μπετόν, που έσκαβαν τους υπονόμους, που μάτωναν τα χέρια τους και οι καρδιές τους από το χτύπημα του κασμά.

Αυτοί, ναι όλοι αυτοί, στήνονται στις γραμμές μέσα στο λιοπύρι για να μπουν στις τράπεζες όσοι προλάβουν για να εισπράξουν την ισχνή τους σύνταξη για να μπορέσουν να πορευτούν έστω κάτω από τα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αυτοί οι άνθρωποι του μόχθου είναι τα θύματα όλων των σαϊνιών της κομματοκρατίας που κυβέρνησαν την άτυχη Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού ετοιμόρροπου ασκεριού των Συριζαίων.

Αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν διακοσαριές χιλιάδες ευρώ να σηκώσουν προτού κλείσουν οι τράπεζες, ούτε τους έλαβε υπ’ όψη του κανείς από τους σημερινούς σοσιαλιστάδες. Η χώρα καίγεται κυριολεκτικά και οι εκπρόσωποι της κομματοκρατίας ασχολούνται με τον Γιάνη με ένα ν και την Ζωή με το απύλωτο στόμα. Κι ο Τσιπρας φαίνεται να βρίσκεται σε παραζάλη και σχοινοβατεί ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιώδες. Αλλωστε η εξουσία φέρνει ζάλη και παραζάλη γενικώς και ενίοτε οδηγεί σε πτώσεις και μάλιστα μετά γδούπου. Είναι βλέπετε και ο αναστεναγμός των φτωχών ανθρώπων που κυνηγά όσους τους αδίκησαν και τους αδικούν.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer