Στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου την Κυριακή 28 Ιουνίου
“Οι ηλίθιοι” από το Γενικό Λυκείο Ληξουρίου
Κινηματογράφος
23/06/2015 | 16:59

Το Γενικό Λύκειο Ληξουρίου σας προσκαλεί στην θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον που θα παρουσιαστεί στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015 και ώρα 9 μ.μ.

Ο Διευθυντής του Λυκείου

Κώστας Ρίζος

Η Θεατρική Ομάδα

του Λυκείου Ληξουρίου

Το έργο

Πρόκειται για μια ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία που διαδραματίζεται σε ένα χωριουδάκι της Ουκρανίας στα τέλη του 1800.

Υπάρχει ένας θρύλος γύρω από το έργο, σύμφωνα με τον οποίο ο Αμερικανός συγγραφέας  το έγραψε στα πλαίσια ενός διακανονισμού του διαζυγίου του, όπου είχε δεσμευτεί να παραχωρήσει τα έσοδα της επόμενης θεατρικής του δουλειάς στη σύζυγο του. Αυτός, θέλοντας να την εκδικηθεί, έγραψε αυτήν την ανάλαφρη ρομαντική κωμωδία, με το όνομα <<Οι Ηλίθιοι>> ή <<Fools>>, την οποία θεωρούσε υποδεέστερο έργο που θα ανέβαινε για λίγες παραστάσεις.

Η πρώτη παράσταση δόθηκε στο θέατρο <<Ευγένιος Ο’ Νηλ>> του Μπρόντγουει της Νέας Υόρκης στις 06/04/1981 σε σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς και με τους Τζον Ρουμπινστάιν, Χάρολντ Γκουντ, Φλόρενς Στάνλει και Πάμελα Ριντ στην ερμηνεία των πρωταγωνιστικών ρόλων. Πράγματι, κατέβηκε μετά από 40 παραστάσεις. Ωστόσο, από τότε έχει παρουσιαστεί από αμέτρητους θιάσους σε όλον τον κόσμο.Μάλιστα, το 1990, κατόπιν άδειας του συγγραφέα μεταφέρθηκε σε μιούζικαλ, ενώ εκτός από το ανανεωμένο λιμπρέτο, τη μουσική και τα 14 τραγούδια προστέθηκε κι ένας ακόμη χαρακτήρας.

Υπόθεση

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μικρό χωρίο της Ουκρανίας, το Κουλιέντσικοφ. Ο δάσκαλος ΛέωνΤολτσίνσκι καταφθάνει στο χωριό και μετά από μερικές επεισοδιακές συναντήσεις με τους όχι και τόσο ευφυείς κατοίκους του χωριού θα βρει το σπίτι του νέου του εργοδότη, Ζουμπρίτσκι. Εκεί θα γνωρίσει τη σύζυγό του Λένια και την κόρη τους Σοφία την οποία και θα ερωτευθεί παράφορα, παρότι αδαή.Σύντομα θα ανακαλύψει ότι η ηλιθιότητα των κατοίκων δεν είναι συμπτωματική αλλά το αποτέλεσμα μιας κατάρας που βασανίζει την περιοχή για 200 χρόνια…

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer