Ομιλία του οικονομολόγου κ. Ζαφείρη Τζαννάτου στην Κεφαλονιά
«Οι Οικονομικές προοπτικές των Ελλήνων»
Κοινωνία
25/08/2014 | 12:55

Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 27/08/2014 και ώρα 19:30 στην αίθουσα «Κώστας Ευαγγελάτος» του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία του οικονομολόγου καθηγητή κ. Ζαφείρη Τζαννάτου, με θέμα:
«Οι oικονομικές προοπτικές των Ελλήνων»
Στο τέλος της ομιλίας θα υπάρξει δυνατότητα ερωτήσεων – τοποθετήσεων από τους παρευρισκόμενους.
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Καθηγητής κ. Ζαφείρης Τζαννάτος διαμένει στο Λίβανο και είναι σύμβουλος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής στις Αραβικές χώρες. Έχει διατελέσει σύμβουλος του Διευθύνοντος Συμβούλου της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου εργάστηκε επίσης σε προβλήματα οικονομικής κρίσης και σταθεροποίησης και ήταν επικεφαλής της ομάδας που σχεδίασε το πρόγραμμα επαναπασχόλησης και κοινωνικής προσαρμογής της Νότιας Κορέας, μετά την ασιατική χρηματο-οικονομική κρίση του 1997. Πιο πρόσφατα ήταν ανώτερος σύμβουλος του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας ενώ προηγουμένως ήταν πρόεδρος του Οικονομικού Τμήματος στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού.
Στο παρελθόν κατείχε υψηλοβάθμιες ακαδημαϊκές, ερευνητικές και επίτιμες πανεπιστημιακές θέσεις στην Μεγάλη Βρετανία, συμπεριλαμβανομένων του London School of Economics και του University College του Λονδίνου καθώς και των Πανεπιστημίων του Southampton, Buckingham, Nottingham στην Αγγλία και του St. Andrews στην Σκωτία.
Έχει επισκεφθεί 60 χώρες και έχει συνεργαστεί με κυβερνήσεις αναπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών, καθώς και με διεθνείς οργανισμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη, την UNESCO, την UNICEF και την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Δυτικής Ασίας. Την δεκαετία του 1980 ήταν ανταποκριτής για την Ελλάδα της European Industrial Relations Review.
Οι δημοσιεύσεις του περιλαμβάνουν 14 βιβλία και μονογραφίες και 200 άρθρα και εκθέσεις στους τομείς των εργασιακών σχέσεων, οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και στρατηγικής της ανάπτυξης. Έχει δώσει πάνω από 400 διαλέξεις σε όλες τις ηπείρους και είναι κριτής σε σειρά από επιστημονικά περιοδικά και διεθνείς εκδοτικούς οίκους.
Ο κ. Ζαφείρης Τζαννάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και παραμένει δημότης Κεφαλληνίας. Είναι αριστούχος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετανάστευσε από την Ελλάδα το 1976. Εχει μεταδιδακτορικές σπουδές στο Harvard και στο Kennedy School of Government και είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας
Δρ. Αγησίλαος Κονιδάρης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer