Αν σχεδιάζετε να περάσετε κάποιες μέρες μακριά από την «έδρα» σας κατά την διάρκεια των γιορτών
Οι ομορφότεροι Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ελλάδα!
Τουρισμός
10/12/2014 | 16:18

Αν σχεδιάζετε να περάσετε κάποιες μέρες μακριά από την «έδρα» σας κατά την διάρκεια των γιορτών, μία εφτάδα προορισμών προσφέρονται για δράση, διασκέδαση αλλά και χαλάρωση σε γραφικά στέκια με τη θέα πανέμορφων τοπίων.

Κάποια από αυτά τα μέρη είναι…

Αράχωβα Βοιωτίας

Υπήρξε ανέκαθεν – λόγω του χιονοδρομικού κέντρου και της κοντινής απόστασης από την Αθήνα – η χειμερινή αγαπημένη των ταξιδιωτών και, αναπόφευκτα, των κοσμικών.

Καϊμακτσαλάν και Παλιός Άγιος Αθανάσιος

Το Καϊμακτσαλάν λειτουργεί από τέλη Νοεμβρίου έως αρχές Μαΐου, είναι ένα από τα λίγα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα με τόσο μεγάλη διάρκεια χιονιού, έχει πίστες πολλών χιλιομέτρων και διαφόρων επιπέδων δυσκολίας και ζεστή φιλοξενία από τους ανθρώπους της περιοχής.

Πήλιο

Το Πήλιο είναι τουριστικός προορισμός ολόκληρο τον χρόνο, έχοντας πυκνό δίκτυο μονοπατιών για πεζοπορία και όρμους με μικρές ή μεγάλες παραλίες με άμμο ή βότσαλα. Στο Πήλιο υπάρχουν πάνω από 40 χωριά και οικισμοί χτισμένα με την παραδοσιακή Πηλιορείτικη αρχιτεκτονική. Το Πήλιο είναι απ’ τα τουριστικότερα κέντρα της Ελλάδας και ειδικότερα τα Χριστούγεννα δέχεται πλήθος επισκεπτών, οι οποίοι κατακλύζουν την περιοχή και το χιονοδρομικό κέντρο και δίνουν ακόμα περισσότερη ζωή στο όμορφο και γραφικό τοπίο. Το βουνό των Αργοναυτών, των Κενταύρων, του Ιάσωνα και του Αχχιλέα, εκεί που έγινε η μάχη των Τιτάνων, με τα μαγευτικά δάση είναι ένα μοναδικό μέρος, το οποία αξίζει ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε.

Βασιλίτσα Γρεβενών

Η πανέμορφη Βασιλίτσα Γρεβενών σας περιμένει και σας υπόσχεται μαγευτικές στιγμές και πραγματικά αξέχαστα Χριστούγεννα. Εδώ η περιοχή και το τοπίο είναι ιδανικά για να περάσετε αυτές τις μέρες συνδυάζοντας την διασκέδαση σας με διάφορες δραστηριότητες. Η Βασιλίτσα (2.249 μ.) στην κορυφή της οποίας υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες κατά την χειμερινή περίοδο. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και κρατάει χιόνι ως την άνοιξη. Το τοπίο εδώ είναι άγριο. Απέναντι από την κορυφή της Βασιλίτσας βρίσκεται η κορυφή «Γομάρα» (2.126 μ.), με διάσπαρτα γέρικα ρόμπολα και μαυρόπευκα. Στους πρόποδές της υπάρχει ορειβατικό καταφύγιο και από την πίσω πλευρά η ομώνυμη λίμνη. Και από τις δύο κορυφές η θέα είναι εκπληκτική. Φαίνεται τμήμα της Τύμφης, ο Όλυμπος, το Βέρμιο, ο Γράμμος, ολόκληρος ο νομός Γρεβενών, τμήμα της Καστοριάς και της Κοζάνης.

Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας

Μέσα σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της Πίνδου, βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας. Η φύση της Πίνδου παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου, το ίδιο σκουροπράσινο χρώμα των κωνοφόρων, η ίδια χιλιόχρωμη οξιά, η ίδια αθάνατη δρυς.

Φαλακρό Δράμας

Γενναιόδωρη στα τοπία της η Δράμα, με μια ποικιλία που θα ενθουσιάσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Tο χειμώνα και τις ημέρες των Χριστουγέννων, στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού θα απολαύσετε σκι και διάφορα άλλα χειμερινά σπορ ενώ το Δάσος της Eλατιάς και το Παρθένο Δάσος του Φρακτού σας περιμένουν να σας μυήσουν στη μοναδική ομορφιά τους. Στους πρόποδες του όρους Φαλακρού, σε μια περιοχή με μεγάλη βλάστηση και άφθονα νερά βρίσκεται η πρωτεύουσα του νομού. Γύρω της απλώνεται μια μεγάλη, κατάφυτη πεδιάδα, περιστοιχισμένη από καπνά, ηλιοτρόπια και βαμβάκι, που καλλιεργούνται στη γη της. Στη θέση της σημερινής πόλης στην αρχαιότητα υπήρχε ο οικισμός Δύραμα ή Ύδραμα, που σημαίνει πολλά νερά, αφού τρεχούμενα νερά αναβλύζουν από κάθε γωνιά της.

Το Φαλακρό όρος αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς της περιοχής λόγω της αφθονίας και ελκυστικότητας των φυσικών και πολιτιστικών του πόρων και μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες μορφές τουρισμού που αναπτύσσονται παγκοσμίως και στα νέα δεδομένα του καταναλωτή- τουρίστα.

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer