Δεκάδες μαθητές, έφηβοι και φοιτητές και στελέχη του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών της Αστόριας το τελευταίο τριήμερο ασχολήθηκαν με τη διανομή 525 γαλοπούλων και άλλων εδεσμάτων σε άπορες οικογένειες
Ομογενείς μοίρασαν γαλοπούλες και γεύματα
 Ομογένεια
26/11/2015 | 11:42

Επιμέλεια: Μαρία Χριστοφοράτος

Δεκάδες μαθητές, έφηβοι και φοιτητές, καθώς επίσης και στελέχη του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών της Αστόριας το τελευταίο τριήμερο ασχολήθηκαν με τη διανομή 525 γαλοπούλων και άλλων εδεσμάτων σε άπορες οικογένειες. Αλλα στελέχη ασχολήθηκαν με το ψήσιμο των γαλοπούλων για το εορταστικό τραπέζι που θα παραθέσουν ανήμερα της Εορτής των Ευχαριστιών στα ιδιόκτητα γραφεία του Συλλόγου.

Στο γεύμα αναμένεται να παραστεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, καθώς και οι ομογενείς και φιλέλληνες πολιτικοί, βουλευτές και γερουσιαστές.

Ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας Γιώργος Αλεξίου μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τους δωρητές για τους εθελοντές, καθώς επίσης και για τους εστιάτορες που προσέφεραν ψημένες γαλοπούλες. Ερωτηθείς για τον αριθμό των γαλοπούλων, είπε ότι έχουν ήδη διανείμει 525 και έχουν και άλλες αν παραστεί η ανάγκη. Παράλληλα, τόνισε ότι για το εορταστικό γεύμα έχουν ήδη ψήσει άλλες εκατό γαλοπούλες.

Αν και το γεύμα έχει προγραμματιστεί από τις 12 μέχρι τις 4 μ.μ., εν τούτοις τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου θα αρχίσουν νωρίτερα τα σερβιρίσματα και όπως και τα προηγούμενα χρόνια ενδέχεται να παραμείνουν αργότερα από τις 4:00 μ.μ.

Οσον αφορά τις δωρεές των ομογενών, επεσήμανε ότι αναμένεται να ξεπεράσουν τις τριάντα πέντε χιλιάδες δολαρίων και ότι τα χρήματα αυτά καλύπτουν τα έξοδα και συχνά υπάρχει και πλεόνασμα το οποίο τους παρέχει τη δυνατότητα να ενισχύσουν το Τα μείο Υποτροφιών του Συλλόγου.

Η μεγαλύτερη δωρεά ήταν εκείνη του Γεωργίου Φακίρη, ο οποίος προσέφερε δέκα χιλιάδες δολάρια.

«Στόχος μας δεν είναι η προσέλκυση ενός χορηγού που θα καλύψει όλα τα έξοδα, αλλά η παροχή της δυνατότητας σε εκατοντάδες μέλη και στελέχη της Ομογένειας να προσφέρουν από το υστέρημά τους, ούτως ώστε να αποκτήσει το πραγματικό νόημα η Ημέρα των Ευχαριστιών», κατέληξε ο κ. Αλεξίου, ο οποίος ήταν πρωτεργάτης του Γεύματος των Ευχαριστιών, που θεσπίστηκε προ 26 ετών και συνεχίζεται κάθε χρόνο. Σήμερα το πρωί οι νέοι θα μοιράσουν μερίδες φαγητού στο Κέντρο Ηλικιωμένων της ΧΑΝΑΚ και σε όποιον επικοινωνήσει με τον σύλλογο. Τα ονόματα των δωρητών και των εταιρειών που προσέφεραν και συνέβαλαν στο γεύμα των Ευχαριστιών θα ανακοινώσουμε στην επικείμενη γενική συνέλευση και στον ομογενειακό Τύπο.

geymata1

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer