Μήνυμα επιτάχυνσης για την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει.
Λαϊκή Συσπείρωση: Ο αυταρχισμός της Δημοτικής Αρχής
Πολιτική
01/09/2014 | 22:36

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς καταγγέλλει την απαράδεκτη – αυταρχική στάση της Δημοτικής Αρχής, στην τελετή ορκωμοσίας των δημοτικών και τοπικών συμβούλων. Η Δημοτική Αρχή (ΝΔ), με την επιχείρηση φίμωσης κάθε άλλης φωνής, δίνει το στίγμα επιτάχυνσης της αντιλαϊκής πολιτικής που υλοποίησε μέχρι σήμερα και καλείται να εφαρμόσει από δω και πέρα.
Η δέσμευσή της – όπως εκφράστηκε από το λόγο του δημάρχου – είναι η συνδρομή στη γενικότερη κυβερνητική πολιτική, η στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων για την καπιταλιστική ανάπτυξη (είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο). Η πρότασή της για συνεργασία και συναίνεση- με όσους στο Δημοτικό Συμβούλιο υιοθετούν το ίδιο όραμα- τους μόνους που δεν αφορά είναι τους συμβούλους του ΚΚΕ. Ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, με ή χωρίς μνημόνια, εντός ΕΕ και με στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων έχει ένα σίγουρο θύμα: την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Γι’ αυτό και η επίθεση στρέφεται πριν απ’ όλα ενάντια στο ΚΚΕ και στη Λαϊκή Συσπείρωση, τους συνεπείς υπερασπιστές των λαϊκών δικαιωμάτων κόντρα στη στρατηγική του κεφαλαίου.
Τόσο η επέλαση των κυβερνητικών μέτρων (φοροληστεία, ασφαλιστικό, περαιτέρω ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια – αεροδρόμια – περιοχές φυσικού κάλους όπως το Τραπεζάκι, συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κλπ) όσο και οι προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής (τοπική φορολογία, ιδιωτικοποιήσεις δημοτικής περιουσίας πχ Μετόχι, ιδιωτικοοικονομική λειτουργία δημοτικών δομών και υπηρεσιών πρόνοιας, στη διαχείριση των απορριμμάτων – του νερού – των δημόσιων χώρων κλπ) πρέπει να βρουν το λαό οργανωμένο. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και οι προκλήσεις της Δημοτικής Αρχής, να θέσουν σε εγρήγορση το αγωνιστικό πνεύμα.
Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματα των εργαζόμενων στη ζωή, στη δουλειά, στον πολιτισμό και αθλητισμό. Να μην περάσει η τρομοκρατία. Η στάση της Δημοτικής Αρχής αποκαλύπτει ότι έχει περιορισμένες δυνατότητες να ελέγξει με «ανοχή» και επιφάσεις «δημοκρατίας» τα μεγάλα αδιέξοδα που θα δημιουργήσει η πολιτική του ευρωμονόδρομου στο χώρο ευθύνης της.
Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος με αυταπάτες, κόντρα στις μειωμένες απαιτήσεις. Να μην εγκλωβιστεί κανείς στα εφέ και στα ψέματα ότι κάποιοι αντιμνημονιακοί σωτήρες θα «αλαφρώσουν» τα προβλήματα, υπηρετώντας την ίδια στρατηγική της ΕΕ και του «υγιούς» κεφαλαίου. Κανείς δεν θα χαρίσει τίποτα σε όσους υποφέρουν. Είναι η ώρα ο λαός να σηκώσει το μπόι του για άλλο δρόμο ανάπτυξης. Κανείς σκυφτός και άβουλος στην γωνία.
Αργοστόλι 1 Σεπτέμβρη 2014
Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer