Ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης παρά το πένθος για την απώλεια του δεύτερου αδερφού του μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν ακύρωσε τη συγκεκριμένη συνάντηση και του χάρισε το έμβλημα της πόλης του Αργοστολίου.
Ο Δήμαρχος τίμησε τον Γερουσιαστή, Λ. Ραπτάκη
 Ομογένεια
08/08/2014 | 21:20

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη
Ο Ελληνοαμερικανός Γερουσιαστής της πολιτείας του Ροντ Άϊλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, Λεωνίδας Ραπτάκης βρίσκεται στην Κεφαλονιά μαζί με την οικογένεια του, φιλοξενούμενος του επιχειρηματία, Διονύση Λυμπεράτου και η Δημοτική Αρχή θέλησε σήμερα να τον τιμήσει στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Ο Δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης παρά το πένθος για την απώλεια του δεύτερου αδερφού του μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν ακύρωσε τη συγκεκριμένη συνάντηση και του χάρισε το έμβλημα της πόλης του Αργοστολίου. Στο Δημαρχιακό Μέγαρο παρευρέθηκαν ακόμη οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Κεκάτος και Άγγελος Κωνσταντάκης, ο νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, Διονύσης Λυκούδης καθώς και αρκετοί απόδημοι του νησιού.

lumperatos_lukoudhs_kekatos

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Ραπτάκης, ο οποίος έχει καταγωγή από την Άνδρο πρότεινε, μάλιστα, να πραγματοποιηθεί το επόμενο καλοκαίρι στην Κεφαλονιά μια σύσκεψη βουλευτών και γερουσιαστών των ΗΠΑ στο πλαίσιο της ετήσιας τους συγκέντρωσης, που γίνεται παράλληλα στην Αθήνα. “Παρόλο που είναι μια δύσκολη στιγμή για μένα λόγω της απώλειας του δεύτερου αδερφού μου σε 25 ημέρες, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας κάνατε και θα είμαστε κοντά σας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Κεφαλονιά” του μετέφερε ο κ. Παρίσης, για να υπογραμμίσει ο κ. Ραπτάκης. “Εμείς οι Ελληνοαμερικανοί αισθανόμαστε σαν το σπίτι μας όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα. Οι Ελληνοαμερικανοί είναι μια αλυσίδα που έρχονται να βοηθήσουν την Ελλάδα”.

lumperatos_parishs

Ο κ. Λυκούδης χαρακτήρισε και από την πλευρά του, μεγάλη τιμή την επίσκεψη του Ελληνοαμερικανού γερουσιαστή και πρόσθεσε: “Ρίξτε βάρος στην οικονομική σύνδεση της Αμερικής με την Ελλάδα και ελάτε και σε εμάς πιο κοντά γιατί θα βρείτε μια πατρίδα φιλόξενη σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις στην Κεφαλονιά”. Πέρα, όμως, από το οικονομικό κομμάτι, μπορούν να υπάρξουν κι άλλες προοπτικές συνεργασίας, όπως ανέφερε ο κ. Κεκάτος. “Μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το θέμα των σχέσεων και επιθυμούμε να έχουμε μια συνεργασία εκπαιδευτική, πολιτιστική και πολιτισμική”.

Στο θέμα του πολιτισμού αναφέρθηκε επίσης εκτενώς και ο Αγγελος Κωνσταντάκης. Στο περιθώριο των δηλώσεων, ακούστηκαν απόψεις και από τους αποδήμους, οι οποίοι ζήτησαν από τον Δήμαρχο να μεσολαβήσει έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά εμπόδια που συναντούν.

Τις φωτογραφίες μας τις έστειλε η Μαρία Χριστοφοράτος και το κείμενο είναι απο την εφημερίδα Κεφαλονιά.

omogeneis

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer